Tussen Kasteel en Wijchens meer

We willen het gebied echt Wijchens te maken. Daarmee bedoelen we dat we een aantal mooie plekken in en rond van het centrum met elkaar verbinden en moderne elementen toevoegen. Letterlijk. Daarvoor maken we gebruik van zogenaamde Sticky Places.

Sticky Places zijn plekken die de bezoekers in verleiding moeten brengen om nog even om de volgende hoek te kijken in plaats van terug te lopen naar de auto op de parkeerplaats. Zodat de bezoeker van het historisch centrum bijna als vanzelf uitkomt bij het Kasteel of bij het Meer. De gedachte achter het plan is om van het centrum en van de mooie openbare ruimtes daaromheen één geheel te maken. Ons plan is gebaseerd op de volgende principes cultuur & historie en ‘circulariteit, energie & ecologie’.

In het plan is ruimte voor ca. 170 nieuwe woningen en verschillende ruimtes met een commercieel karakter zoals een kantoor, horeca en een openbare parkeergarage. De nieuwe woningen bestaan uit een mix van koop en huurwoningen in verschillende prijsklassen. Ook in type woning en afmeting is er voor ieder wat wils, van appartement tot patiowoning. De ontwikkeling vindt plaats in drie fasen waarin steeds één deelgebied wordt ontwikkeld. In fase 1 is dat De Burcht, in fase 2 De Oever en in fase 3 De Gaard.

Ontwikkeling & Realisatie: Ter Steege Gebiedsontwikkeling

Projectwebsite: www.tkwm.nl

De Koepel Arnhem

Wonen op een eiland: Iseldoks Schippersdok