Ter Steege Ballonfestival: Het Special Shapes Festival van Nederland!

Op donderdag 27, vrijdag 28 en zaterdag 29 juni kun je voor de zoveelste keer genieten van het jaarlijkse Ter Steege Ballonfestival Hardenberg. In de uiterwaarden van de Vecht stijgen bij goede weersomstandigheden elke avond ruim vijfendertig indrukwekkende heteluchtballonnen één voor één op. Dat is ieder jaar weer een prachtig gezicht, waar duizenden mensen van genieten.

Ook dit jaar komen er weer mooie bijzondere ballonnen naar Hardenberg. Met onder meer de schroevendraaier, de clown, de Vliegende Hollander en de Jägermeisterfles. Daarnaast stijgen er tientallen andere kleurrijke ballonnen op. “We zijn trots op alle vrijwilligers die dit festival mogelijk maken en de samenwerking met de Brunink Drakenbootrace”, aldus Arend Hofsink, voorzitter Ter Steege Ballonfestival. “Dit festival was niet mogelijk zonder onze hoofdsponsor Ter Steege. Ook onze partners Weekblad De Toren, Evenementenhal Hardenberg, Friday, Peters Hout- & Bouwmaterialen, Wildkamp en Brunink steunen ons al jaren. Ook dit jaar maken zij het weer mogelijk dat dit spektakel in Hardenberg plaatsvindt. Wij zijn enorm dankbaar voor deze steun en betrokkenheid.”

Onvergetelijke ervaring

“Ballonvaren is iets fantastisch”, vertelt Gerrit Dorman enthousiast. Gerrit kwam al zo’n 25 jaar geleden in aanraking met dit festival en is al zes jaar actief in het bestuur. Zijn rol binnen het bestuur is veelzijdig: van planning en financiële taken tot het zorgen voor voldoende ballonnen en het begeleiden van passagiers. “We hebben elke dag zo’n 35 ballonnen klaarstaan, en het terrein bruist van de opwinding. Het mooiste is dat we mensen een ervaring bieden die ze nooit zullen vergeten.”

Nauwkeurige planning en passie

Met een goed oog op de weersomstandigheden en een nauwkeurige planning hoopt Gerrit dat het festival soepel zal verlopen. “We hebben goede hoop dat het weer meewerkt.” Voor hem is het Ter Steege Ballonfestival meer dan een evenement; het is een passie. “Het is prachtig om te zien hoe mensen genieten van hun vaart. Dat is waar we het voor doen. Het organiseren van dit festival is een genot.”

Vuurwerkshow vrijdagavond

Vrijdagavond, zodra de duisternis valt, kun je genieten van een onvergetelijke vuurwerkshow, gesponsord door Plastchem en Dunisoleren. Laat je meevoeren door een explosie van kleuren en prachtige effecten die de hemel verlichten.

Muziekprogramma

Naast het opstijgen van de ballonnen is er ook een feestprogramma op en rond de Vecht. Op woensdag 26 juni om 19.00 uur is de Voute Bingo. Donderdag 27 juni zet DJ Don Cartel de tent op z’n kop. Vrijdag 28 juni brengt vanaf 20.30 uur Qmusic met Het Foute Uur alle foute hits. Zaterdag 29 juni gaat om 9.00 uur van start met de Brunink Drakenbootrace. Om 15.00 uur is het Speciale Feest. En last but not least, sluiten we het Ter Steege Ballonfestival Hardenberg om 20.30 uur af met een knaller: band Rockaholics!

Meer informatie kun je vinden op: www.ballonfestival-hardenberg.nl