Zonnetuin, Apeldoorn

De wijk Zonnetuin is een gewild stukje Apeldoorn. Dat komt onder andere doordat we deze nieuwbouwwijk met 112 woningen zo lekker ruim hebben opgezet. De woningen staan ver uit elkaar en we hebben alle bomen laten staan. Bovendien hebben alle woningen een warmtepomp. Ze zijn dus niet aangesloten op het gasnetwerk. Dat was in 2011 al de wens van de gemeente. Tegenwoordig is ‘gasloos’ bouwen de norm. Gemeente Apeldoorn was destijds haar tijd dus al ver vooruit. De Apeldoornse woningcorporatie Ons Huis en wij hadden ieder een deel van de grond in eigendom. Wij bouwden alle woningen, de corporatie nam 21 sociale huurwoningen van ons af.

Als u ons kent, weet u dat wij trots zijn op de manier waarop wij mensen betrekken bij onze projecten. Of dat nu opdrachtgevers, partners, de omgeving of de eindgebruiker is. Die betrokkenheid zie je bij dit project heel mooi terug. Vanaf de start luisterden we goed naar wat de toekomstige bewoners wilden. We lieten vijf architecten een ontwerp maken en vroegen geïnteresseerde mensen twee ontwerpen te kiezen. De winnaars waren architectenbureaus Mulleners & Mulleners en Van Swieten. Zij combineerden de eigentijds traditionele architectuur met de tuindorp-stijl uit het verleden. Het resultaat is prachtig.

Ook bij de inrichting van de woningen betrekken we de eindgebruiker sterk. Bij dit project maakten we voor het eerst gebruik van onze leefstijlconfigurator. Met deze online tool kunnen mensen hun woning volledig aanpassen op hun eigen woonwensen. Het verbaast je niet dat bewoners erg tevreden zijn over hun woning. Het project loopt al een aantal jaren en wat nu opvalt, is dat bewoners van het eerste uur dolgraag binnen de wijk verhuizen naar een grotere woning. Dat is voor ons het bewijs dat we hier in Apeldoorn iets moois hebben gebouwd. In 2018 leverden we de laatste woningen op en was de wijk klaar.

Impressies