Aanpak
Of het nou gaat om wonen, bedrijfslocaties of recreëren. Het begint allemaal bij hetzelfde startpunt: het lokaliseren en identificeren van potentiële locaties. Daarna begint het creatieve proces en brainstormen we met partners. Hoe gaan we die gebieden transformeren? En welke ideeën passen bij de samenwerkingspartners? Omdat elke plek een eigen karakter heeft, haken we ook zorgvuldig partijen aan die het beste bij die ene plek passen. Maar het moment van plannen maken tot de start van de bouw gaat niet over één nacht ijs. Bij een gebiedsontwikkeling gaan we uit van een meerjarige en langdurige samenwerking. Zo’n grote transformatie in een gebied vergt vooruit denken, zowel in visie als in tijd.
Dat zie je bij ons. En niet bij anderen.
We geloven in onze eigen projecten. Zo treden we ook als afnemer op in onze eigen ontwikkelingen. Waar onze kracht vooral ligt? In het verwerven van locaties waar anderen nog niet verwachten dat het überhaupt iets zou kunnen worden. Dat noemen we bij Ter Steege ook wel risico’s nemen en lef hebben. We zoeken die bijzondere plekken graag op. Gebieden met een ziel of locaties met een verhaal. Hoe mooi is het om de balans te vinden waarbij we locaties met respect uit het verleden een nieuwe toekomst geven? Zo maken we betekenisvolle plekken voor buurt en stad.

Duurzaamheid
Bij Ter Steege hebben we hoge ambities wat betreft duurzaamheid. Daarom vormen onze duurzaamheidsdoelstellingen ook een leidraad voor de expertise gebiedsontwikkeling. Denk aan biodiversiteit, het voorkomen van hittestress en klimaatadapatie. Daarnaast investeren we veel in nieuwe toepassingen en materialen in onze eigen projecten vanuit het innovatiebudget. Alle Ter Steege Bouw Vastgoed bedrijven kunnen op dat extra geld aanspraak doen om eigen projecten toch rendabel te maken. Een mooie manier om zelf de kennis en ervaring op te doen. Dat geeft veel meerwaarde voor toekomstige gebiedsontwikkelingen.