Ondertekening overeenkomst 10 woningen Kloosterakker in Assen

Ondertekening overeenkomst Monique Boeijen, Actium & Peter Vollenbroek, Ter Steege Bouw Vastgoed

Actium en Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg hebben op 9 maart 2022 een overeenkomst ondertekend voor de realisatie van 10 sociale huurwoningen in het nieuwbouwplan Kloosterakker in Assen. De woningen zijn bestemd voor verschillende doelgroepen, waaronder jonge gezinnen.

De 10 woningen zijn onderdeel van de nieuwste woonwijk van Kloosterveen. Mede dankzij de groene opzet van de wijk wordt Kloosterakker een heerlijke plek om te wonen. Bij de woningen staat duurzaamheid voorop. Hierdoor passen ze perfect bij het groene karakter van de omgeving.

Duurzaamheid

Actium en Ter Steege vinden het belangrijk om extra aandacht te besteden aan duurzaamheid. De woningen zijn gasloos en worden voorzien van extra zonnepanelen. Daarnaast worden de gevels, daken en vloeren extra geïsoleerd ten opzichte van de huidige eisen. Naast goed geïsoleerde en energiezuinige woningen is er bij het ontwerp ook rekening gehouden met de flora en fauna. Zo worden er in de gevels nestplaatsvoorzieningen aangebracht voor o.a. de vleermuizen en gierzwaluw. Rondom de woningen komen groene erfafscheidingen waardoor het ontwerp goed aansluit op de omgeving.

Planning

Ter Steege en Actium starten vlak na de bouwvak met de bouw van de 10 woningen in Kloosterakker. De verwachting is dat de woningen in het voorjaar van 2023 worden opgeleverd en verhuurd. Actium gaat na de bouwvak van 2022 starten met de verhuur van de 10 woningen. Belangstellenden kunnen hun interesse kenbaar maken via de website van Thuiskompas.