Ontwikkeling Burggraven in Ommen weer een stap dichterbij

Links: Bart Jaspers Faijer, wethouder Gemeente Ommen; Rechts: Hans ter Steege, Ter Steege Bouw Vastgoed

Onlangs is er een overeenkomst tussen de gemeente Ommen en Ter Steege Bouw Vastgoed getekend. In deze overeenkomst zijn afspraken gemaakt over de nieuwe plannen op de voormalige locatie van onder andere de Hema. Het nieuwbouwplan ‘Burggraven’ bestaat uit de ontwikkeling en realisatie van 15 appartementen, 7 stadswoningen en een commerciële ruimte. 

De gemeente Ommen heeft besloten medewerking te verlenen aan de sloop van het voormalige Hema-pand en het oude restaurant Dinges om deze geschikt te maken voor de nieuwbouwplannen. De overeenkomst werd, vanwege de Corona-maatregelen, geheel op afstand getekend door Wethouder Bart Jaspers Faijer namens de gemeente Ommen en directeur Hans ter Steege namens Ter Steege Bouw Vastgoed.

Diversiteit in types

Burggraven is een ontwikkeling welke zich kenmerkt door verschillende woningtypes. Het voornemen is om kleinere appartementen in de Brugstraat te realiseren, royale appartementen aan de Vechtkade en stadswoningen richting de Pr. Julianastraat. Naar de invulling van de commerciële ruimte wordt nog gezocht.

Bestemmingsplanprocedure

De bestemmingsplanprocedure gaat naar verwachting binnenkort van start. De planning is om aan het einde van 2021 in verkoop te gaan. Aan belangstelling is op dit moment geen gebrek er hebben op dit moment al meerdere gegadigden interesse getoond in het project. Bij een snelle verkoop kan begin 2022 begonnen worden met de sloop van de bestaande panden.