Duurzame woon- en dagbesteding op Johannes Aupingkwartier

Zozijn heeft op donderdag 26 november 2020 Ter Steege Bouw Vastgoed opdracht gegeven om binnen de herontwikkeling van het huidige Auping terrein in Deventer een nieuwe duurzame woon- en dagbesteding locatie te realiseren. De nieuwe woonlocatie biedt straks plaats aan 36 cliënten van Zozijn. De bewoners zijn mensen met een verstandelijke beperking.

Maatwerk

Een deel van de bewoners woont nu al bij Zozijn in Deventer op andere locaties. Door het samenvoegen van deze locaties op een nieuwe locatie ontstaat voor Zozijn de mogelijkheid om nog beter maatwerk voor elke cliënt te leveren. De cliënten hebben namelijk een verschillende begeleidingsbehoefte: van meer zelfstandig wonen en begeleiding op afstand tot groepswonen met veel nabijheid van een begeleider.

Voormalig kantoorpand

Het nieuwe gebouw krijgt de uitstraling van het voormalig kantoorpand van Auping en is verdeeld in drie woonlagen met 36 woonvoorzieningen. Elke bewoner krijgt een eigen woon-slaapkamer met eigen badkamer en elke groep van bewoners heeft daarnaast een gemeenschappelijke huiskamer. Daarnaast biedt Zozijn mogelijkheden voor dagbesteding voor de cliënten. Het bijzondere aan dit gebouw is dat dit een gebouw wordt zonder gasaansluiting of wordt aangesloten op een warmte netwerk. De benodigde warmte en het warmwater wordt zelfstandig binnen het gebouw opgewekt. Dit betekent dat er extra veel zonnepanelen worden toegepast. Het wordt daarmee echt een duurzaam gebouw dat Zozijn ook weer verder helpt in haar ambitie om te komen 0% CO2 uitstoot in 2050.

Bijzonder stukje Deventer

Het zorggebouw maakt deel uit van Het Johannes Aupingkwartier waar Ter Steege Bouw Vastgoed werkt aan een bijzonder stukje Deventer. Dit wordt een stoere en robuuste nieuwe wijk. Het plan bestaat uit 121 woningen en 36 zorgstudio’s, een mix van koop en huur en in verschillende prijsklassen. De nieuwe wijk ligt aan de Laan van Borgele in Deventer. Naar verwachting kunnen de bewoners in het najaar van 2022 verhuizen naar hun nieuwe woonvoorziening, een en ander is nog wel afhankelijk van het verkrijgen van de benodigde vergunningen.

Er zijn enkele plaatsen vrij.  Interesse? Neem voor meer informatie contact op met manager wonen Jacquelien van Brink 06-51408781.