Laagdrempelig contact via online bedrijvendag

Donderdag 19 november nam De Vree en Sliepen deel aan de online bedrijvendag van Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Deze bedrijvendag wordt elk jaar georganiseerd door de HAN en helpt studenten bij het vinden van een (afstudeer)stage. Studenten komen zo op een laagdrempelige manier in contact met bedrijven. Namens De Vree en Sliepen stonden Teunis van Voorthuizen en TOPS-er Amke van Welie de studenten te woord.

Veel studenten zijn op dit moment bezig met het zoeken naar een (afstudeer)stage, maar door het Coronavirus kon de fysieke bedrijvendag niet doorgaan. Omdat het in deze periode vaak moeilijker is om een stage te vinden heeft de HAN besloten om de bedrijvendag toch door te laten gaan, maar dan wel online, via Microsoft Teams.

De studenten liepen nu niet langs de bedrijven, maar gingen via linkjes op een website naar verschillende bedrijven toe. De middag was ingedeeld in 6 sessies. De meeste bedrijven kozen ervoor om elke sessie te starten met een presentatie over het bedrijf. Op deze manier krijgen de studenten een indruk van het bedrijf. Na de presentatie was er nog tijd om vragen te stellen.

Er waren studenten uit alle leerjaren aanwezig op de open dag. Sommigen waren op zoek naar een stage van 10 weken tijdens het tweede jaar en sommigen waren op zoek naar een 3e-jaarsstage voor een half jaar. Het is leuk om het verschil tussen de studenten te zien. Sommigen weten al precies wat ze willen terwijl anderen nog erg zoekende zijn. Een student die aanwezig was tijdens de presentatie is al op gesprek geweest voor een eventuele stage, dus wellicht zien we hem begin volgend jaar bij ons op kantoor voor zijn 3e-jaars stage.