Jij kunt het! Stage lopen bij Ter Steege: Maarten Baan

We gaan in gesprek met Maarten Baan, stagiair bij Werkvoorbereiding en Calculatie in Rijssen.

Hoi Maarten! Vertel eens wat over jezelf?

Ik ben Maarten Baan, 19 jaar oud en ik kom uit Rijssen. Ik studeer Bouwkunde aan Saxion Enschede en zit nu in mijn derde jaar. Naast school sport ik veel en werkte ik voor de zomer 1 á 2 dagen in de week als timmerman/bouwplaats medewerker bij Ter Steege.

Is dat ook hoe je aan je stage bij Ter Steege bent gekomen?

Niet helemaal. Met school hadden we een excursie bij Ter Steege. De helft van de excursie op kantoor en de andere helft bezochten we de bouw van De Spoorburght in Rijssen. De excursie werd geleid door Arjan van ’t Hul. Dat vond ik bijzonder: dat een directeur daar tijd voor maakt! Het sprak mij direct aan. Na de excursie heb ik een sollicitatiegesprek ingepland met Arjan van ’t Hul voor een stage en direct gevraagd of ik niet een á twee dagen per week mee kon de bouw op. Dat kon! Afgelopen halfjaar heb ik dus gewerkt als bouwplaats medewerker/timmerman bij het project Indië in Almelo. Super mooi werk! Mijn bijbaan bij de Albert Heijn als vakkenvuller kon ik opzeggen; al ben ik nu alsnog aan het werk voor de Albert Heijn.

Grappig! Wat doe je dan nu voor de Albert Heijn?

De nieuwe Albert Heijn, die gebouwd gaat worden naast het station in Rijssen, is een van de projecten waar ik mee bezig ben. Ik werk nu voor veel verschillende projecten: Bouwmaten, renovatieprojecten en nieuwbouw, zoals appartementencomplexen. Hier ben ik vooral de hoeveelheden van het gebouw voor aan het uitrekenen. Omdat ik met al die projecten bezig ben, heb ik inzicht in bijna alles wat er gebeurd. Het lijkt me ook interessant om me te verdiepen in één of twee projecten, daar leer ik denk ik nog meer van.

Heb je je eigen verantwoordelijkheden?

Ja, zeker. Vaak worden de uitkomsten van mijn berekeningen gewoon besteld. Als ik dus een fout maak… Bij twijfel kan ik al mijn vragen stellen aan de werkvoorbereiders en calculators, de deuren staan hier altijd open.

Heb je ook één specifieke begeleider binnen Ter Steege?

Ja, Ronald is mijn begeleider. Hij is Technisch Ontwikkelaar bij Ter Steege. Ik kan hem alles vragen en hij helpt me dan verder. Hij voert ook de functioneringsgesprekken met mij, die ik van school moet doen. Het klikt goed, we hebben veel dezelfde interesses.

Hoe vind je het verder om te werken bij Ter Steege?

Leuk! Ik vind het fijn om aan het werk te zijn. Gewoon werken en goed nadenken. Ik maak echt onderdeel uit van het bedrijfsproces. De sfeer binnen Ter Steege is goed: harde werkers en gezellige mensen!

Wil jij ook stage lopen bij Ter Steege? We hebben vanaf januari/februari 2019 weer plekken voor studenten! Interesse? Stuur je cv en motivatie naar info@werkenbijtersteegegroep.nl!