Bouwmensen!

In de werkplaats van Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn vind je met enige regelmaat Ali, Hans en Eric. Bijzonder? Op het eerste gezicht niet, maar als je het verhaal erachter kent wel! Deze heren hebben namelijk een bijzondere achtergrond!

Eric, Hans en Ali zijn alle drie al enige tijd voor Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn aan het werk. Eric heeft altijd gewerkt als toneelmeester en Hans als pensioenspecialist. Zij zijn hun baan verloren bij hun vorige werkgever. Ali is sinds drie jaar in Nederland. Hij moest vluchten vanuit Syrië. Alle drie hebben de kans gegrepen om aan de slag te gaan als timmerman!

Van toneelmeester tot timmerman

Eric begon bij het theater van Wim Zomer als technicus. Toen Wim Zomer in GTST (goede tijden, slechte tijden) ging spelen, hield het theater op met bestaan. Eric ging aan de slag bij Schouwburg Apeldoorn. Met zijn twee rechterhanden groeide hij door tot eerste toneelmeester. Helaas moest hij een aantal jaar geleden daar weg, maar zijn rechterhanden had hij nog! Hij besloot daarom om via Bouwmensen aan de slag te gaan als timmerman.

Nu werkt Eric op de servicebus voor het klantenbestand van Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn. Eric: “Ik doe echt van alles wat. Ik zit veel in de bus onderweg naar verschillende filialen van DekaMarkt en Dirk van de Broek supermarkten, maar kom ook thuis bij andere klanten. De ene dag ben ik bezig met het slotje van een kassa, terwijl ik de andere dag een deur afstel.” En de toekomst? “Sinds een paar maanden ben ik in dienst bij Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn. Ik hoop dit werk nog een aantal jaar te mogen doen. Ik heb het hier echt naar m’n zin!”

Een betonnen wenteltrap

Ali werkt sinds een paar maanden in de werkplaats van Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn. Hij timmert, schildert en doet onderhoud aan de keten. Het bevalt hem goed. Ali: “We werken veel samen, het is een gezellig team!”

Bij Bouwmensen liet Ali laatst zien hoe je de bekisting voor een betonnen wenteltrap maakt. Dat hij dat kan, is te danken aan zijn werk in Syrië. Daar had Ali een eigen bedrijf in beton timmerwerken. Dit heeft hij twaalf jaar gedaan, tot hij moest vluchten uit Syrië. Ali: “Het is fijn om aan het werk te zijn. Misschien ga ik binnenkort mee de bouw op!”

Van de nood een deugd gemaakt

Hans volgt nu een opleiding tot timmerman. In 2015 werkte hij nog als pensioenspecialist. Eind 2015 moest hij er met een reorganisatie uit. Hij volgde in 2016 een opleiding tot meubelmaker, maar kwam niet aan het werk. Via het UWV startte hij met een leerbaan in de bouw: 12 weken praktijkgerichte opleiding en 12 weken aan het werk bij een aannemer. Na die 24 weken ging hij op zoek naar een BBL-opleiding. 4 dagen werken, 1 dag naar school. Hans: “Via Bouwmensen kwam ik bij Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn terecht. Ik werk veel in de werkplaats. Ik help kozijnen, deuren en dakkapellen maken. Soms ga ik mee de bouw op en toen Eric op vakantie was, heb ik drie weken rondgereden op de servicebus. Na mijn opleiding wil ik graag dit werk blijven doen. Ik verveel me geen moment, ga nooit met tegenzin naar mijn werk en heb veel minder stress. Ik heb van de nood een deugd kunnen maken!”