Gemeente Wijchen en Ter Steege ondertekenen overeenkomst

Vrijdag 6 november zetten de gemeente Wijchen en Ter Steege hun handtekening onder de overeenkomst voor de gebiedsontwikkeling Tussen Kasteel en Wijchens Meer. In de overeenkomst zijn afspraken over onder andere de samenwerking met de omgeving, de planning en fasering, de uitwerkingsplannen en de omgevingsvergunning vastgelegd.

 “De ondertekening is een belangrijke mijlpaal in dit traject. Het begin van een metamorfose van het gebied tussen het Kasteel en het Wijchens Meer. Ik hoop dat het straks een fijne plek wordt om in te wonen en te werken. En natuurlijk aantrekkelijk voor alle bezoekers van ons mooie centrum”, aldus Geert Gerrits, wethouder Ruimtelijke Ordening.

Ter Steege Bouw vastgoed

Ter Steege is altijd op zoek naar unieke plekken en uitdagingen. Tussen Kasteel en Wijchens Meer past hier goed bij. In de opgave voor het centrum van Wijchen komt de ervaring met complexe projecten goed van pas. Ter Steege Bouw Vastgoed is onderdeel van de Ter Steege Groep. Een zeer solide familiebedrijf. Het fundament van de organisatie is: betrouwbaar, betrokken en bekwaam. Met werkmaatschappijen in Tiel, Apeldoorn, Hardenberg, Rijssen en Rijswijk, heeft het bedrijf een landelijke dekking.

Eerste fase

De gebiedsontwikkeling kent vele smaakmakers, zoals de trappartijen bij het kasteel en het Wijchens Meer, het hotel tegenover het kasteel en het evenementenplein. Voordat we aan de smaakmakers beginnen, gaat één van de spraakmakers als eerste aangepakt worden. De sloop van het voormalige gemeentekantoor behoort tot de projecten in fase 1.

Meer informatie

Voor meer informatie over het project Tussen Kasteel en Wijchens Meer kunt u terecht op www.wijchen.nl/tkwm en op www.facebook.com/tussenkasteelenwijchensmeer. Daar zijn ook de eerste beelden te zien van het plan van Team Ter Steege.