De bouw van dichtbij

De afgelopen vijf weken hebben vier eerstejaarsstudenten Bouwkunde van de Hogeschool Windesheim een aantal keer de bouw bezocht. Het doel? Meekijken op de bouw en leren hoe de processen werken. De theorie die de studenten op school leren, nu in de praktijk ervaren. De studenten keken mee op de bouw van Signatuur De Kroon in Apeldoorn. De Kroon wordt een prachtig gebouw met luxe appartementen aan de Loolaan. Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn is verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie. Maandag 14 oktober was de laatste keer dat de studenten op bezoek waren, tijd om de balans op te maken!

Geen geheimen meer

De studenten zijn in totaal vijf keer op de bouw geweest. In deze tijd hebben zij veel zien veranderen op de bouwplaats. De vier studenten vertelden enthousiast over wat ze allemaal hebben geleerd. Begrippen als: gladde voeg, geprefabriceerde beton, GOTIK + RDV en mortel roepen geen vraagtekens meer op. Voor de studenten vielen de puzzelstukjes op hun plek. Dingen die zij tijdens hun studie leren, kunnen ze nu koppelen aan de praktijk. Hierdoor zijn veel zaken een stuk duidelijker geworden.

Investeren

Siewert, uitvoerder bij Ter Steege Bouw Vastgoed, heeft de studenten zoveel mogelijk verteld over het reilen en zeilen op de bouw. Alle vragen die de studenten op hem afvuurden, beantwoordde hij. Voor Siewert was het ook een geslaagde periode; ‘’Het zette mij weer op scherp. Het kost wat tijd, maar ik heb er ook veel voor terug gekregen’’. Een goede investering!

Bouwen aan de toekomst

De studenten vonden het erg leerzaam om mee te kijken op de bouw. In de keet hangt aan de muur een Artist Impression (een tekening waarop te zien is hoe het gaat worden) van De Kroon. Eén van de studenten wijst er naar en zegt: ‘’Ik vind het heel tof om te zien dat dat het idee is en dat wij al een stukje daarvan kunnen zien, zoals het metselwerk’’. Daarnaast hebben de bouwbezoeken de studenten laten inzien dat zij een goede studiekeuze hebben gemaakt. Voor herhaling vatbaar!