Stage lopen bij Ter Steege – Loes van Egteren

Bij Ter Steege zoeken we regelmatig stagiaires en afstudeerders. Loes loopt op dit moment stage in de uitvoering bij Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen. We stellen haar wat vragen over stage lopen bij Ter Steege.

Hoi Loes. Wil je jezelf even voorstellen?

Ik ben achttien jaar en ik kom uit Diepenheim. Naast mijn opleiding zit ik in het bestuur van de Jeugdsoos in Diepenheim en in het bestuur van de Deepse Kwis. Normaal gesproken voetbal ik er ook bij, maar dat kan op dit moment niet door een blessure.

Je loopt stage op de bouw in de uitvoering. Welke opleiding volg je?

Ik doe de opleiding Middenkader Functionaris Bouw, je kunt het zien als een opstap naar HBO Bouwkunde. Je leert over alle aspecten van de bouw en loopt veel stages om te ontdekken wat werken in de bouw inhoudt en welke kanten je op kunt gaan in de bouw.

Waarom heb je voor een opleiding in de bouw gekozen?

In de eerste klas kregen we de opdracht om je droomkamer in te richten. Dat wekte mijn interesse en ben daarom in de 4e klas van de Mavo gaan kijken naar een opleiding in de bouw.

Hoe ben je voor je stage bij Ter Steege terecht gekomen?

Dat is een grappig verhaal. Toen ik vorig jaar stage liep bij een bouwbedrijf in Markelo, zag ik af en toe wat van Kistemaker in het centrum van Markelo. En in mei ging ik naar het Bevrijdingsfestival in Enschede bij de Universiteit met vriendinnen en liep langs een aantal bouwhekken van Ter Steege. Toen zei ik tegen ze: “Daar ga ik volgend jaar stage lopen!” Toen moest ik het nog wel even regelen, maar dat lukte gelukkig!

Hoe ziet jouw gemiddelde stagedag eruit?

Ik loop stage bij Geerhard Averesch. Geerhard is uitvoerder bij Ter Steege. Ik begin ’s ochtends vroeg. Best zwaar, want ik ben om kwart voor zeven al in Almelo. Na een kop koffie ga ik bezig met mijn project voor school. Ik moet een project uitwerken aan de hand van de praktijk. Verder loop ik regelmatig even een rondje op de bouw en kijk ik mee met Geerhard. Af en toe gaan we nog naar Kistemaker in Markelo en ik ondersteun in andere taken, zoals administratief werk.

Bij welk project ben je betrokken?

Meestal zijn we in Almelo voor de negen waterwoningen op Indië. En af en toe gaan we naar Kistemaker in Markelo.  Daar lossen we de laatste dingen op, zoals foutjes in de oplevering.

Is de stage wat je ervan had verwacht?

Ja, ik wist natuurlijk niet precies wat ik moest verwachten, maar ik vind het echt leuk hier.

Hoe zie je de toekomst? Wil je in de bouw blijven?

Ik wil zeker de bouw in. Maar voor ik aan het werk ga, wil ik wel graag een doorstuderen. Ik had voor mijn stage nog geen idee welke kant ik op wilde binnen de bouw, maar heb nu wel wat kanten gezien die ik erg leuk vindt, zoals bijvoorbeeld de Kopersbegeleiding. Dus wie weet ga ik die kant wel op!

Wil je ook stage lopen bij Ter Steege? Stuur een mail naar info@werkenbijtersteege.nl!