Van afstuderen naar Kickstarter in de TOPS Academie – Jorrit Nijland

Jorrit studeerde in 2018 af bij Wildvank Gevelspecialisten, een van de bedrijven van Ter Steege Bouw Vastgoed. Ondertussen is hij een van de vier kickstarters in de TOPS Academie. Jorrit vertelt meer over zijn afstudeer- en werkperiode bij Ter Steege.

Hoi Jorrit, wie ben je en wat doe je naast je werk?

Ik ben Jorrit Nijland, 24 jaar en ik woon in Saasveld. Naast mijn werk fiets ik veel op de wielrenner. En sinds een jaar fiets ik als wedstrijdrenner voor OWC – De Zwaluwen.

Je werkt bij twee Ter Steege bedrijven. Wat doe je precies?

Ik werk twee dagen in de week bij Ter Steege Advies & Innovatie als adviseur en de andere drie dagen werk ik als technisch adviseur bij Wildvank. Bij Ter Steege Advies & Innovatie onderzoek ik vraagstukken en houd ik me bezig met de ontwikkelingen van bijvoorbeeld de Leef!wel concepten. Op dit moment werk ik aan een rekentool, die ons gaat helpen advies te geven aan woningcorporaties. Bij Wildvank werk ik als technisch adviseur. Als wij aanvragen krijgen, onderzoek ik de huidige situatie en neem ik foto’s. Met alle informatie werk ik de aantal meters benodigd materiaal uit, maak ik een offerte en adviseer ik onze opdrachtgevers .

Hoe ben je twee jaar geleden bij Ter Steege terecht gekomen?

Dat was op aanraden van een leraar van school. Na een gesprek met Otto Koops, directeur van Wildvank, kon ik daar terecht voor mijn afstudeerstage. Mijn afstuderen bestond uit het schrijven van een ontwikkelingsrapport, bestaande uit zeven competenties. Tijdens het halfjaar stage ondersteunde ik Gerrit en Martin op de adviesafdeling, op basis van die werkzaamheden schreef ik mijn rapport.

Welke opleiding heb je eigenlijk gedaan?

Ik heb Bouwtechnische Bedrijfskunde gestudeerd aan Saxion in Enschede. Ik vond de combinatie tussen bouw en bedrijfskunde interessant. Vooral het procesmatig werken vind ik mooi: je begint met bouwen en uiteindelijk staat er een woning. Ik kom er steeds meer achter hoe interessant de bouw en de elementen om de bouwwereld heen zijn. Dat vind ik ook het leuke aan mijn baan. Ik onderzoek nieuwe ontwikkelingen en denk na over hoe we die bij Ter Steege toe kunnen passen.

Je bent vorig jaar afgestudeerd en bent toen bij Wildvank aan de slag gegaan. Waarom?

Het beviel me goed binnen Ter Steege Bouw Vastgoed en Wildvank. Ik wist dat ik binnen heel Bouw Vastgoed nog veel kanten op kon en ik merkte dat de mensen open staan voor verbeteringen binnen de processen. Daarnaast kon ik meedoen aan het Kickstarttraject. Een mogelijkheid om bij andere bedrijven van Bouw Vastgoed binnen te kijken en te werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling.

Wat houdt het kickstarttraject precies in?

Ik werk gewoon vijf dagen in de week en daarnaast is er extra aandacht voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Toen ik begon met het kickstarttraject, werkte ik alleenbij Wildvank. Vanuit de TOPS Academie wordt er goed gekeken naar de kwaliteiten van de medewerkers in de TOPS Academie en kijkt de werkgroep of er meer mogelijkheden zijn. Ik vind het leuk om nieuwe ontwikkelingen te onderzoeken en de processen binnen Ter Steege te optimaliseren. Daarom werd mij gevraagd of ik twee dagen in de week bij Ter Steege Advies & Innovatie aan de slag wilde.

Wat heb je gedaan om jezelf te ontwikkelen?

Ik heb cursussen gevolgd die georganiseerd werden door Ter Steege en persoonlijke coaching gevolgd. Die coaching heeft me echt geholpen. Met tips en tricks heb ik geleerd hoe ik beter om kan gaan met mijn kwaliteiten en valkuilen.

En natuurlijk ontwikkel je je in het werk ook. Toen ik net begon bij Wildvank, haalde ik meters uit een foto, zodat mijn collega de offerte kon opmaken. Door te luisteren en kijken hoe hij het doet, ben ik gegroeid in mijn werk en verzorg ik nu het hele proces; van de foto’s maken tot maken van de offerte en het geven van advies.

Denk je dat je meer verandering hebt doorgemaakt dankzij het traject?

Ja, dat denk ik wel. Ik heb heel veel geleerd tijdens mijn werk. Maar ook het assessment, dat ik heb gedaan voor ik met het kickstarttraject begon, heeft gezorgd voor verandering. Mijn kwaliteiten en ontwikkelpunten kwamen hierin naar voren. Daardoor werd ik bewust van de dingen die ik goed doe en beter kan doen.

Is het afstuderen en het kickstarttraject een aanrader voor anderen?

Zeker! Kort gezegd: je werkt vanuit een functie of meerdere functies en je krijgt veel kansen om je te ontwikkelen. Daardoor is groei in een functie die bij jou als persoon past mogelijk. En verder kun je bij Ter Steege veel kanten op. Het is een grote partij met korte lijnen, dus je leert veel verschillende mensen kennen en kan op verschillende gebieden meekijken. Wat je ook doet, je hebt altijd het gevoel dat je gezien wordt en onderdeel bent van de organisatie.

Wil je meer weten over het Kickstarttraject en de TOPS Academie? Lees hier meer!