Bewoner aan het woord: ‘Het verliep gesmeerd.’

Eke Koning (rechts) op de foto met woonconsulent Jocelyn (links)

Al 29 jaar woont Eke Koning samen met haar gezin en huisdieren aan de Andoorn in Kampen.  Afgelopen periode is haar woning gerenoveerd aan de binnenkant. De buitenkant staat op de planning voor 2020. Ze vertelt over de renovatie van haar woning.

Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen startte na de zomer met de renovatie van 96 woningen van deltaWonen in Kampen. Ze zijn op dit moment bezig met de eerste fase: het binnenwerk. Nieuw glas, geschilderde kozijnen, een nieuwe voor- en achterdeur, nieuwe cv-ketels en aangebrachte mechanische ventilatie, asbestsanering, nieuwe keukens en bij sommige woningen een nieuwe badkamer en een nieuw toilet. Het werk aan de buitenschil start in het voorjaar van 2020.

Wanneer hoorde je voor het eerst van de renovatie?

‘We kregen een brief van deltaWonen rond februari. In die brief werd de renovatie aangekondigd en werden we uitgenodigd voor een bezoek aan een modelwoning in onze straat. We konden alvast zien wat er allemaal ging gebeuren, maakten een afspraak met uitvoerder Rick en woonconsulent Jocelyn en kregen een informatiepakket mee. Het pakket stond vol met keuzes die wij mochten maken over de keuken, zonnepanelen en eventuele voorbereiding op koken op inductie. Op 12 juni kwamen Rick en Jocelyn samen op bezoek om meer uitleg te geven en de keuzes te bespreken. In oktober stonden ze hier voor de deur en begon de renovatie.’

Hoe heb je de renovatie ervaren?

‘Goed. Het verliep soepel en we hebben eigenlijk weinig overlast gehad. Onze badkamer en wc werden niet vernieuwd, dat was niet nodig. Ik kan me voorstellen dat je in dat geval wel wat meer overlast ervaart. Je kan dan niet thuis douchen en ook niet thuis naar de wc. Natuurlijk hebben we wel wat last gehad van stof. En er was af en toe ook herrie, maar dan kon ik naar een van mijn kinderen. De mannen waren dan hier gewoon aan de slag. Dat is wel een kwestie van vertrouwen, er zijn vreemde mensen in je woning zonder dat je er zelf bij bent. Maar dat gaat gelukkig altijd goed.

Alles is ook goed geregeld. Voor de start van de verbouwing konden wij verhuisdozen krijgen, zodat we alles op konden bergen. En toen onze keuken eruit lag, kregen wij een mobiele keuken met twee pitjes en een spoelbak. Als je bij geluidsoverlast niet ergens anders heen kan, staat er een rustwoning klaar.’

Wat heeft jou aangenaam verrast?

Ik vind het contact met de woonconsulent heel prettig, ze is altijd positief ingesteld. Net als alle mannen trouwens die hier aan de slag zijn. Niks is te veel. Ze hebben bijvoorbeeld ook ons plafond in de badkamer geschilderd. Dat zouden ze eigenlijk helemaal niet doen, maar wij zijn er hartstikke blij mee. Toen ze bij ons klaar waren met de renovatie werd alles schoon opgeleverd, zelfs de ramen waren gesopt.

Dat ze volgend jaar weer komen, is geen probleem. Het verliep gesmeerd!’