Werken bij Ter Steege – werkvoorbereider Emiel

Emiel Arfman werkt al 13 jaar bij Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn. Hoe ziet zijn dag eruit? En wat maakt zijn werk leuk? Hij vertelt je graag meer!

Hoi Emiel, kun je jezelf kort voorstellen?

Ik ben Emiel en woon in Twello met mijn vrouw en onze drie kinderen. Ik werk als werkvoorbereider bij Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn. Buiten mijn werk om klus ik graag, loop ik hard, fiets ik op de wielrenfiets en doe ik aan mountainbiken.

Hoe ziet jouw werk als werkvoorbereider eruit?

Werkvoorbereiding pak je op per project. Ik ben betrokken vanaf de bouwvergunning tot de start bouw van het project, en vervolgens ook tijdens de bouw. Ik begin met de overgedragen stukken van onze calculatie. Die stuur ik naar de architect en hij maakt er werktekeningen van. Die werk ik weer uit tot werkbare stukken voor de bouw. Daarnaast controleer ik de tekeningen van onze bouwpartners en ga ik in overleg met de architect en constructeur. Elke week is verschillend, het is heel afhankelijk van de fase van het werk waarin je zit.

Wat vind je leuk aan je functie?

Het leuke is dat je overal bij betrokken bent. Ik heb een heleboel vrijheid om mijn eigen dagen in te delen en maak vervolgens met iedereen afspraken om die dagen vol te krijgen. Het is een mooie combinatie tussen verantwoordelijkheid en betrokkenheid. Het is in mijn werk belangrijk om samen te werken met de projectleider en uitvoerder, andere werkvoorbereiders en partners. Samen zorgen voor een beter resultaat en dat maakt mijn werk heel leuk.

Hoe ben je bij Ter Steege terecht gekomen?

Ik was ingeleend als maatvoerder bij de Veluwse Bouw. Toen Ter Steege de Veluwse Bouw overnam, kreeg ik een baan aangeboden als werkvoorbereider. Daar zei ik geen nee tegen, en ondertussen werk ik alweer 13 jaar bij Ter Steege.

Ook aan de slag als werkvoorbereider bij Ter Steege Bouw Vastgoed? We hebben een vacature openstaan! 

Naar de vacature

Heb je nog wensen of ambities voor de toekomst?

Ik zit goed op mijn plek en heb al best wat stappen gemaakt in mijn carrière. Ik heb een opleiding gevolgd tot timmerman en assistent-uitvoerder. Ik heb cursussen gevolgd om maatvoerder te worden en werk nu al lang als werkvoorbereider. Ik wil wel blijven groeien, maar dat doe je in je werk sowieso wel. Je blijft betrokken bij de nieuwste ontwikkelingen en doet ook steeds andere projecten, waardoor je steeds weer nieuwe dingen leert.

Wat vind je het leukste project waar je aan hebt mogen werken?

Elk project is mooi om aan te werken. Voorheen deed ik veel woningbouw, en sinds een jaar of twee wat meer zorg- en appartementenbouw. Een hele andere uitdaging. Ik werk nu aan De Dame, een appartementencomplex aan de Loolaan in Apeldoorn en ga hierna aan de slag met huurappartementen. Het mooie is dat er zo veel afwisseling is. Elk project heeft iets moois of unieks wat het leuk maakt om aan te werken. De Dame bestaat uit luxe appartementen, waardoor het afwerkingsniveau hoog is. Dit vraagt veel tijd, maar is heel mooi om mee bezig te zijn. Uiteindelijk hou je een speciaal gevoel over voor de gebouwen waar je aan gewerkt hebt. Ik ben meestal een jaar bezig met een project, dus dat blijft altijd bijzonder.

Wat spreekt je aan in werken bij Ter Steege?

Het is een gemoedelijk bedrijf. Als ik kijk naar mijn collega’s wil iedereen wat voor elkaar doen. We hebben een fijn team, er heerst saamhorigheid en de deur staat altijd open voor als je een vraag hebt. Ik vind het belangrijk dat ik goed op mijn plek zit. En dat is hier zo.