Werken bij Ter Steege – Niek

Niek werkt bij Ter Steege Materieel. Hoe ziet zijn dag eruit? Welke werkzaamheden doet hij? En wat maakt zijn werk elke dag weer interessant? Hij vertelt het in dit interview! 

Hoi Niek, wil je je zelf even voorstellen?  

Ik ben Niek, 34 jaar en werk als materieelbeheerder bij Ter Steege Materieel. Ik woon in Deventer en ben buiten werktijd meestal aan het klussen in en rondom het huis.  

Je bent materieelbeheerder. Wat zijn jouw taken? 

Ik heb een hele brede functie. Ik regel keten op de bouwplaats, zorg voor het onderhoud, assisteer bij de technische dienst, sta collega’s van de bouw te woord en zorg dat ze op de bouw hebben wat ze nodig hebben.  

Klinkt divers. Hoe ziet het team eruit?  

We zijn in totaal met drie man op kantoor. Met ons drieën zorgen we voor het opnemen van bestellingen en het inplannen van de materialen voor de juiste locaties. Daarnaast zit er nog iemand fulltime op het onderhoud van alle machines en apparatuur, lopen er twee mensen die al het binnengekomen steigermaterieel controleren, schoonmaken en klaar zetten voor de volgende bouwplaats, rijdt er iemand op de heftruck en iemand op de vrachtwagen. Daarnaast zitten er nog twee mensen op kantoor voor de administratie en het wagenpark.  

Hoe ziet jouw dag eruit?  

We beginnen ’s ochtends altijd met het controleren, schoonmaken en opruimen van de materialen die de vorige dag terug gekomen zijn van de bouw. Ik werk het magazijn bij en zorg door de dag heen dat de bestellingen klaar staan voor de uitvoerders die het die dag op komen halen. Ik zorg ook voor de planning en organisatie van de keten op de bouwplaats. Dat is vaak een flinke puzzel. De keten moeten namelijk overal vandaan komen en we hebben maar een beperkt aantal keten. Ik zorg ervoor dat de keten nagekeken worden, onderhoud gepleegd wordt, opnieuw ingericht worden en op tijd vertrekken voor de volgende bouw.  

Ben je op zoek naar een vergelijkbare functie als de functie van Niek? We zijn op dit moment op zoek naar een materieelbeheerder!

Bekijk de vacature

 

Wat maakt jouw functie leuk?  

De afwisseling en de uitdaging. Geen dag is hetzelfde. De ene dag is het rustig en de volgende dag is het hectisch, omdat er dingen kapot gaan, een uitvoerder plotseling wat nodig heeft of heeft een collega advies nodig. Samen met mijn collega’s zorgen we dan dat ook alles aan het eind van de dag klaar staat wat opgehaald wordt. Het is echt teamwork hier. Dat maakt het, samen met de uitdagingen, elke dag een leuke baan.  

Hoe ben je bij Ter Steege terecht gekomen?  

Zo’n 4 jaar geleden ben ik hier begonnen. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en zag een vacature voorbij komen bij Ter Steege. Hiervoor ben ik mobiele torenkraan-machinist geweest. Dat vond ik ook heel leuk, maar ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Die heb ik gevonden bij Ter Steege.  

Waarom spreekt werken bij Ter Steege jou aan?  

Het is een sociaal, gezellig en gemoedelijk bedrijf met korte lijnen. Je krijgt voldoende kans om jezelf te ontwikkelen. Ik heb afgelopen jaren bijvoorbeeld wat opleidingen voor elektrotechniek gevolgd, die ik weer toepas in het onderhoud van onze apparaten. Er zijn genoeg mogelijkheden om trainingen te volgen en je zelf te verbeteren. Dat spreekt mij heel erg aan.