Werken bij Ter Steege – Marieke Prins

Hoe is het om te werken bij Ter Steege? Als iemand daar meer over kan vertellen, dan is dat Marieke Prins. Marieke werkt al ruim 20 jaar bij Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg. Hoe ziet haar dag eruit? En hoe is ze bij Ter Steege terecht gekomen?

Wil je jezelf kort voorstellen?

Ik ben getrouwd met Jelle en samen hebben wij twee kinderen. Ik maak onderdeel uit van het onderhoud en mutatie team van Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg. Samen met acht andere collega’s verzorgen we het onderhoud, de service en de mutatiewerkzaamheden voor onder andere woningcorporatie Vechtdal Wonen. Ik ben verantwoordelijk voor het plannen en uitzetten van de aanvragen die bij ons binnenkomen. In mijn vrije tijd ben ik erg actief. Mijn grootste passie is stijldansen. Helaas ligt dat door corona al een tijdje stil. Daarom wandel ik nu veel en loop ik wekelijks een rondje hard.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Ik begin mijn dag met het verwerken van de telefoontjes vanuit de storingsdienst. Tussen 15:00 uur en 9:00 uur ’s ochtends neemt onze 24 uursservice telefoontjes aan van bewoners van woningcorporatie Vechtdal Wonen. De servicemannen gaan bij nood direct naar de woning toe. Ik zorg ’s ochtends dat de woningcorporatie op de hoogte is van de telefoontjes en de daarbij behorende acties en de status. Daarna kijk ik wat er binnenkomt vanuit de corporatie of van andere opdrachtgevers, o.a. van verschillende bedrijven en zorginstanties in de regio en kopers van nieuwbouwwoningen van Ter Steege. Die opdrachten plan ik in voor onze eigen mannen, of zet ik door naar onze bouwpartners. Verder pak ik diverse secretariële zaken op en spring ik, als het nodig is, bij op de receptie. Geen dag is hetzelfde, dat maakt dat ik mijn baan heel leuk vind.

Hoe ben je bij Ter Steege terecht gekomen?

In het eerste halfjaar van 2000 rondde ik mijn opleiding secretarieel af. Ik liep op dat moment stage bij een transportbedrijf in de buurt en een collega daar wees me op een vacature bij Ter Steege, toen nog Aannemersbedrijf Oude Lenferink BV. Ik solliciteerde en mocht beginnen als receptioniste/telefoniste. Dat heb ik 7 jaar fulltime gedaan, tot ik in verwachting was van onze dochter. Na mijn zwangerschapsverlof ben ik gestart in een nieuwe functie als secretarieel medewerkster. Ik hield me vooral bezig met de nazorg en afhandeling van klachten. Toen we in 2015 de servicedienst voor Beter Wonen Vechtdal, nu genaamd Vechtdal Wonen en andere partijen overnamen, ging ik aan de slag in het onderhoud en mutatie team. Het werk aan de voorkant van het traject, dus het verwerken van opdrachten, contact met opdrachtgevers en onderaannemers en planningen maken, vond ik het leukst om te doen. Ik ben daar dus vrij snel terecht gekomen. Die functie heb ik de afgelopen jaren met heel veel plezier gedaan en nog steeds!

Wat spreekt jou aan in werken bij Ter Steege?

Eigenlijk alles wel. Een leuk team, goede mentaliteit. Je mag er zijn en dat geldt voor iedereen. Als je een opleiding wilt doen, dan wordt dit gestimuleerd, dat is heel fijn. We werken in een vast team, er is weinig verloop. Dus je kent je collega’s goed en je weet wat je aan elkaar hebt. Dat vind ik top!

Hoe zie jij jouw toekomst bij Ter Steege?

Ik heb al die jaren een hele fijne tijd gehad en heb ook altijd mijn steentje bijgedragen om te zorgen voor een goede en gezellige werksfeer. Zo heb ik jaren in de Personeelsvereniging gezeten en heb ik een termijn in de Ondernemingsraad meegedraaid. Dus ik hoop de 25 jaar in dienst te halen en hopelijk nog wel langer!