Werken bij Ter Steege – Jan Harbers

Op al onze bouwplaatsen vind je steigers, keten en containers van Ter Steege Materieel. Al dit materieel wordt opgeslagen, gecontroleerd, gerepareerd en schoongemaakt bij Ter Steege Materieel. Jan Harbers werkt bij de materieeldienst. Hoe ziet zijn dag eruit?

Hoi Jan, kun je je zelf kort voorstellen?

Zeker. Ik ben Jan Harbers, 58 jaar en getrouwd met Ineke. Samen hebben we een zoon van bijna 30 en een dochter van 28. Ik zing al jaren bij het Rijssens Mannenkoor en ga altijd mee naar concerten en op concertreizen.

Je werkt bij Ter Steege Materieel. Wat doen jullie daar allemaal?

Vanuit Ter Steege Materieel verhuren we al het materieel dat nodig is op de bouwplaats aan de bedrijven van Ter Steege Bouw Vastgoed: keten, containers, gereedschap en steigermateriaal. We brengen het naar de bouwplaats, halen het weer op, controleren het, repareren het en maken het schoon en dan kan het weer verhuurd worden.

Wat is jouw functie bij Ter Steege Materieel?

Samen met mijn collega Jeroen ben ik verantwoordelijk voor onder andere het steigermateriaal. Als materieel niet meer nodig is op de bouw, komt het terug bij ons. Wij tellen het teruggekomen materieel en controleren het op gebreken. Erg belangrijk, want een scheurtje of een onderdeel dat is afgeknapt, kan zorgen voor ongelukken. We sorteren dit vervolgens, maken het schoon en pakken het vervolgens weer terug in de voorraad. Al het steigermateriaal dat je op de bouwplaatsen van Ter Steege ziet, is dus door onze handen gegaan.

Hoe lang werk je ondertussen bij Ter Steege?

Bijna 40 jaar. Ik heb een kleine onderbreking gehad in de crisis in de jaren 80, maar heb verder al die tijd bij Ter Steege gewerkt. Een hele tijd dus al! Ik kijk nog altijd met veel plezier terug op mijn 25 jarig jubileum. Een bijzondere dag.

Hoe zag jouw loopbaan bij Ter Steege eruit?

Ik begon op de Manitou, een heftruck waarmee je op de bouw alles kan verrijden en verzetten. Toen een van de vrachtwagenchauffeurs ziek werd, vroegen ze mij of ik op de vrachtwagen wilde rijden. Dat leek me fantastisch en dat heb ik bijna 25 jaar met heel veel plezier gedaan. Op een gegeven moment heb ik vanwege mijn gezondheid gekozen om een stap terug te doen. Rond 2010 heb ik de overstap naar de Materieeldienst gemaakt. Het was even omschakelen, maar ik had het al heel snel naar mijn zin.

Wat maakt werken bij Ter Steege leuk voor jou?

Het belangrijkste is dat ik werk doet dat bij me past. Automatisch komt dan ook een stuk plezier mee, want als ik goed in mijn vel zit, ga ik fluitend naar mijn werk. Natuurlijk is een goede band met collega’s ook belangrijk, en dat hebben we hier. We doen al het werk samen!