Werken bij Ter Steege: In gesprek met Projectleider Dennis

Hoe is het om te werken bij Ter Steege? Hoe ziet je dag eruit? En hoe is de sfeer op de werkvloer? We geven een kijkje in onze keuken in gesprekken met onze medewerkers!

In dit gesprek: Dennis Hesselink over doorgroeien, betrokkenheid, zijn uitdagingen en mooiste projecten!

Hoi Dennis, wil je jezelf even kort voorstellen?

Ik ben projectleider en werk al bijna 15 jaar bij Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg. Ik woon samen in Langeveen en ben vader van twee zoons. Mijn hobby’s: eigenlijk elke sport! Maar mijn voorkeur gaat uit naar mountainbiken, wielrennen en tennis. Op de voetbalvelden vind je me tegenwoordig als trainer en leider bij de elftallen van mijn zoons.

Hoe ben je bij Ter Steege terecht gekomen?

Ik heb 15 jaar geleden stage gelopen bij Ter Steege (toen heette het nog Oude Lenferink). Na het afronden van mijn opleiding MTS Bouwkunde ben ik begonnen als timmerman. Ik groeide vrij snel door tot uitvoerder. Dat heb ik ruim 10 jaar met veel plezier gedaan. Doordat het drukker werd in de bouw was er behoefte aan een extra projectleider. Deze functie ben ik gaan bekleden vanaf januari 2017.

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

Ik kan denk ik beter vertellen wat ik per week doe. Na een interne overdracht ben ik betrokken bij het te realiseren project. Dit loopt door tot en met de oplevering en eventueel de nazorg. Daarom ga ik elke week langs al mijn projecten om de vorderingen te zien en om even contact te hebben met de bouwvakkers en partners die daar aan het werk zijn. Met de werkvoorbereider en uitvoerder onderhoud ik heel nauw contact. Met hen zorg ik dat het project soepel verloopt. Verder houd ik me bezig met inkoop van materialen en onderaannemers, kwaliteitsbewaking en financiële bewaking van meerdere projecten.

Naast mijn werk als projectleider ben ik lid van de Arbo-commissie van Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg. En ik volg nog een opleiding, die heb ik bijna afgerond!

Leuk! Welke opleiding volg je?

Ik studeer Technische Bedrijfskunde. Daar ben ik mee begonnen toen ik uitvoerder was, omdat ik me graag verder wilde ontwikkelen tot projectleider. Op dit moment ben ik bezig met mijn scriptie. Ik hoop voor de bouwvak 2019 mijn scriptie afgerond te hebben.

Best een uitdaging! Tegen welke uitdagingen loop je aan tijdens je werk?

Mensen motiveren om hun werk zo optimaal mogelijk te doen. Het is echt een uitdaging om uit ieder individu een zo hoog mogelijk rendement te halen. Daarnaast blijft het een uitdaging om elk proces zo goed mogelijk te laten verlopen. Om de processen te optimaliseren hebben wij intern een Lean-werkgroep opgezet. We hebben laatst voor het eerst een projectplanning op die manier gemaakt. Het mooie van deze werkwijze is dat iedereen zich verantwoordelijk voelt voor zijn taken. Alle partners worden gewezen op de consequenties die volgen als een afspraak niet nagekomen wordt. Met een Lean-planning ben je echt samen verantwoordelijk voor het eindresultaat!

Stel je voor dat Ter Steege zijn afspraken niet na kan komen. Hoe ga je er dan mee om?

Het belangrijkste is om transparant te blijven. Zodra we constateren dat er door omstandigheden verschuivingen zijn in de planning, communiceren wij gelijk met de partners die hier vervolgens van afhankelijk zijn. De vervolgstap is het vinden van een oplossing, waardoor de stagnatie beperkt blijft en het einddoel niet veranderd. Je bent echt samen verantwoordelijk voor de deadline en het eindproject. Heel gaaf om op die manier samen te werken!

Op welke projecten ben je trots?

Eigenlijk op alle projecten! Maar er zijn er wel een paar die er uitspringen. We zitten nu in de opleverfase van 16 appartementen in Raalte. In de uitvoering is alles perfect gelopen. Ik ben echt trots dat we dat met het team neer hebben gezet. De Spoelerij op het Indiëterrein in Almelo is ook een project dat er uitspringt. Die heb ik als uitvoerder gedaan. Tijdens de bouw kwam het project heel veel in de publiciteit. Bijzonder om mee te maken!  93 Woningen Haven West in Ommen wil ik ook graag aan het rijtje toevoegen. Ik ben het project begonnen als uitvoerder, ik maak het straks af als projectleider. Ondertussen staat er een mooie wijk met diverse type woningen voor elke doelgroep. En ook het Vechtdal College in Dedemsvaart was een mooi project om uit te voeren. De omvang van het werk in combinatie met de korte bouwtijd maakt het project speciaal!

Wat is het verschil tussen werken als uitvoerder en werken als projectleider?

Het is heel anders. Als uitvoerder ben je betrokken bij een specifieke bouw. Dat zie je als je verantwoordelijkheid, echt als jouw project. Als projectleider heb je verschillende projecten, je pakt dus eigenlijk alleen de grote lijnen mee en zorgt ervoor dat het proces goed verloopt. De overeenkomst is dat je altijd wilt dat de gebruiker en opdrachtgever tevreden zijn. Daar ga je voor als uitvoerder en als projectleider!

En de laatste vraag, wat maakt werken bij Ter Steege zo leuk?

Het is een innovatief bedrijf waar je de kans krijgt om je te ontwikkelen en door te groeien. Dat vind ik erg belangrijk. De organisatie is plat, waardoor de betrokkenheid hoog is. Vanuit de werkmaatschappij, maar ook vanuit de Holding. Dat komt denk ik ook omdat het een familiebedrijf is. De betrokkenheid zie je terug bij jaarlijkse activiteiten van de personeelsvereniging waar bijvoorbeeld het Sinterklaasfeest voor de kinderen bij Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg en andere feestelijke activiteiten worden georganiseerd. Je ziet het ook bij de initiatieven die vanuit de Holding georganiseerd worden, zoals Ter Steege in Beweging. Ik voel altijd een stukje waardering voor mijn inzet. En natuurlijk helpt een goede werksfeer ook echt mee! Leuke, gezellige en fijne collega’s zijn heel belangrijk!