Een brug tussen theorie en praktijk

Praktijkvoorbeelden (over)brengen naar studenten, dat vormt de basis voor de Masterclasses voor de studenten van Saxion. De Masterclasses zijn jaarlijks een belangrijk onderdeel in de Bouwkunde, Bedrijfskunde en Vastgoed opleidingen aan de hogeschool in Enschede. Ter Steege is een vier de vier bouwpartners van Saxion en verzorgt een aantal Masterclasses.

Op 22 november kwamen ruim 90 studenten een kijkje nemen in de praktijk. De Masterclass Gebiedsontwikkeling werd op het Indië terrein, onder de oude sheddaken van het Stadslab gehouden.

Een koppeling tussen de theorie van gebiedsontwikkeling en dit praktijkvoorbeeld zorgde voor een mooie overdracht van kennis en toepassing. Naast Erwin Tijhof, regiomanager bij Ter Steege Gebiedsontwikkeling, gaf Koert Helmes een presentatie namens Beltman Architecten. Een rondleiding in het gebied kon natuurlijk niet ontbreken en volgde daarna!

Wat de studenten hebben geleerd? De dialoog tussen overheid en de ontwikkelaar is essentieel om in te spelen op de veranderende behoefte van de klant. De studenten kregen een beeld van het vaak lange, maar interessante, traject dat voorafgaat aan de bouw van een prachtige woonwijk.