Week van de techniek!

Eind maart was weer de week van de techniek, een jaarlijks terugkerend evenement in de regio Hardenberg-Ommen met als doel kinderen te enthousiasmeren voor de techniek. Ter Steege Bouw Vastgoed draagt graag haar steentje bij om passie en enthousiasme bij kinderen te ontwikkelen voor bouw-vastgoed.

Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg kreeg bezoek van leerlingen van Basisschool de Kwinkslag. De leerlingen hebben als voorbereiding op het bezoek op school gewerkt aan een vraagstuk rondom huisvesting waarbij ze een plattegrond, vooraanzicht en zelfs een maquette van een woning hebben gemaakt. Met veel enthousiasme kwamen ze op kantoor en bespraken we samen de gemaakte werkstukken. Aan de hand van de werkstukken, bouwtekeningen en een quiz hebben we geprobeerd de leerlingen bewust te maken van wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een huis.

Daarna was het tijd voor de kinderen om nog even de handen uit de mouwen te steken. In de werkplaats werd druk getimmerd aan een vogelhuisje welke vervolgens mee terug ging naar school. Het timmeren ging ze goed af! Wie weet hebben wij onze toekomstige vakmensen hier al aan het werk gezien.