Van timmeren naar regelen

Jarice Veenstra (22 jaar, uit Dalen)
Twee jaar geleden rondde Jarice de opleiding allround timmerman niveau 3 af van het RTC. Tijdens deze opleiding begon hij met werken bij Ter Steege Bouw Vastgoed. Na het afronden van zijn opleiding en een jaar werken bij Ter Steege besloot Jarice afgelopen zomer toch weer de schoolbanken in te gaan. Het sprak voor hem voor zich om nog even door te leren.
“Waarom niet? Door één dag minder te werken heb ik straks toch mooi een extra papiertje!”
Hij leverde 1 werkdag in voor een dag school en startte de niveau 4 opleiding uitvoerder Bouw/Infra op het RTC. “Omdat ik ook werk, kan ik deze opleiding er goed naast doen”. Op maandag gaat hij naar school en de rest van de week werkt hij bij Ter Steege.

Juist de combinatie van werken en de praktijk is heel leerzaam. “Je leert op het RTC wat je tijdens de rest van de week toepast.”

“Een goede school en lekker in de buurt!”

“Het grote verschil met deze opleiding is dat ik me nu naast het timmerwerk, ook kan richten op de uitvoering. Dat is het plannen en organiseren van bouwklussen. Maar ook het verkrijgen van meer bouwkundige kennis door de combinatie van mijn opleiding en de praktijk. Van timmeren naar regelen! Ter Steege is hierin mijn leerbedrijf en ik word nu meer betrokken bij de uitvoerende werkzaamheden. Dat is uitdagend en leuk!”

Dit is het eerste jaar dat het RTC de opleiding uitvoerder Bouw/Infra niveau 4 aanbiedt. De opleiding duurt 2 of 3 jaar en bereidt je voor op het uitvoeren, plannen en realiseren van bouwwerken.
“Op school krijg ik verschillende vakken. Omdat ik nog maar net begonnen ben, is het voornaamste vak nu bouwkunde. Het werken met bouwtekenprogramma Autocad was wel echt wennen”.

Voor Jarice was de stap naar niveau 4 een logische keuze en zeker iets wat hij anderen aan zou raden. “Helemaal in de bouw, want er worden op dit moment genoeg mensen gezocht!” En waarom hij voor het RTC koos? “Het is gewoon een goede school die ook nog eens lekker in de buurt is. Dit maakte de keuze voor mij niet moeilijk”.

Wat Jarice zijn dromen zijn? “Een mooie baan in de bouw, misschien wel als timmerman maar misschien ook wel hogerop. Het is maar net wat er op mij pad komt!”

Benieuwd naar alle werk- en leertrajectmogelijkheden binnen het Regionaal Techniek Centrum?
Kijk op: https://www.rtc-hardenberg.nl/