Restauratie dakkapellen Nieuwlarenstein

Nieuwlarenstein zomer 2018 … De plaatsing van nieuwe dakkapellen, met dezelfde stijl als die van ruim een eeuw geleden. Toen werd de Middelbare Koloniale Landbouwschool in Deventer geopend met haar vers gelakte gevels en dakkapellen.

Die oude dakkapellen wilde Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn restaureren. Jammer genoeg was het hout zodanig aangetast dat ze niet meer te redden waren. Toch mocht de sfeer van het monumentale pand niet verloren gaan, vond ook de gemeente Deventer.

Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn ging aan de slag om de dakkapellen zo goed mogelijk te dupliceren. In de eigen werkplaats maakte Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn negen dakkapellen voor de woningen van De Smederij. Het hout van de vloerbalken van het oude timmerlokaal in De Smederij werd hergebruikt. Ook is dezelfde vormgeving toegepast, zoals de afgelopen eeuw zichtbaar was. Een prachtig resultaat van oud naar nieuw, maar met eenzelfde beleving.

Volgende week beginnen de mannen van de werkplaats in Apeldoorn met het maken van acht nieuwe dakkapellen. Ditmaal voor de woningen van De School.