Tom Klokkenburg: van stagiair naar adjunct-directeur

Per 1 januari vormt Tom Klokkenburg samen met Arjan van ’t Hul de directie van  Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen. Johan Riezebos maakt de overstap naar Ter Steege Advies & Innovatie: een nieuw Ter Steege bedrijf gericht op adviezen en innovatie binnen de woningbouw. Tijd om Tom voor te stellen!

Hoi Tom, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Tom, 38 jaar en woon in Rijssen samen met mijn vrouw Danielle. In mijn vrije tijd speel ik trompet bij de plaatselijke muziekvereniging, waar ik voorzitter ben. Verder ben ik betrokken bij Scouting Oosterhof Niej-Begin. Ondertussen werk ik al 18 jaar bij Ter Steege en sinds januari 2019 ben ik adjunct-directeur bij Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen.

Hoe ben je bij ooit Ter Steege terecht gekomen?

In 1998 liep ik vanuit de MTS stage bij Jan Willem Brinks, in die tijd uitvoerder bij Ter Steege. Dit was op een bouw in Zutphen waar we een groot betoncasco maakten: elke dag beton storten, mooi werk! Na mijn stage ben ik eigenlijk nooit meer weggegaan. Ik begon als assistent-uitvoerder en groeide door naar uitvoerder. In de crisis raakte ik nauw betrokken bij de afdeling Service en Onderhoud. In die tijd bestond Service en Onderhoud uit een team van 3 á 4 man. We deden vooral veel kleine klussen. Langzamerhand groeiden we toe naar onze eerste renovatie-opdracht: vier woningen in Schalkhaar. En dat werden steeds meer woningen! Ondertussen bestaat het S&O team uit 25 mannen en vrouwen en werken we voor 8 á 9 corporaties. Iets waar ik trots op terugkijk!

Dan heb je al flink wat gedaan binnen Ter Steege! Waar ben je nog meer trots op?

Door goede samenwerking met alle opdrachtgevers, woningbouwverenigingen en collega’s tot een goed eindresultaat komen. Dat is en blijft mooi om te doen! Ook de verandering van uitvoerder naar mijn rol binnen het Service en Onderhoud team en uiteindelijk naar adjunct-directeur is iets waar ik goed op terugkijk. Het verschil is ook groot: als uitvoerder werkte je een jaar voor één opdrachtgever. Nu werk ik voor veel meer opdrachtgevers en met verschillende mensen op één dag. Dat is hartstikke mooi!

Je werkt nu bijna een maand als adjunct-directeur binnen Bouw Vastgoed Rijssen. Hoe ziet je dag er uit?

Ik ben nog steeds betrokken bij Service en Onderhoud. Daarnaast pak ik de aansturing op van de werkvoorbereiding en uitvoering, ook voor onze nieuwbouwprojecten. Dit doe ik samen met Arjan van ’t Hul, die vooral aan de voorkant optreedt: acquisitie, ontwikkeling en verkoop.

Hoe ben je eigenlijk in deze functie terecht gekomen?

Toen duidelijk werd dat Ter Steege Advies & Innovatie officieel opgezet werd door Johan Riezebos, vroeg Hans ter Steege mij of ik open stond voor de rol van adjunct-directeur naast Arjan. Die uitdaging zag ik wel zitten!

En als afsluiter: hoe kijk je naar de toekomst?

Ik kijk er naar uit om samen met collega’s en relaties goed werk neer te zetten. Een goede werksfeer onderling en mooie projecten!