Leerlingen Pius X College bezoeken Indië Almelo in het kader van de Carrouselweek

Afgelopen week bezochten in totaal 16 leerlingen van Pius X College uit Rijssen onze bouwplaats op Indië-Almelo in het kader van de Carrouselweek. De Carrouselweek werd voor de zesde keer georganiseerd door het Pius X College, samen met de coördinator van het VMBO Carrousel Twente. Het is speciaal bedoeld voor derdejaars VMBO-leerlingen die de gemengde of theoretische leerweg volgen en  is een vorm van beroepsoriëntatie. Deze leerlingen blijken vaak moeite te hebben om zich een goede voorstelling te maken van een beroep. De VMBO Carrousel Breed laat hun daarom kennismaken met diverse beroepen in de sectoren Techniek, Groen, Economie en Zorg en Welzijn. Het doel is de leerlingen bewust te maken van hun mogelijkheden en interesses en de leerlingen te helpen een goede keuze te maken voor een vervolgopleiding.

Werken in de bouwwereld

De eerste stop voor de leerlingen was het Stadslab op het Indië-terrein in Almelo. Arjan van ’t Hul, directeur van Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen, gaf daar een presentatie over beroepen in de bouwwereld. Van projectontwikkelaar tot timmerman op de bouwplaats en alles wat daartussen zit. Aan het eind van de presentatie kregen de leerlingen de opdracht tijdens het bezoek aan de bouwplaats een vlog te maken van maximaal 30 seconden. Hierin vertelden ze welk beroep zij zouden kiezen als ze in de bouwwereld zouden gaan werken en waarom. De leerling met de beste vlog kreeg een attentie.

Na de presentatie vertrokken de leerlingen richting de bouwlocatie van de 34 appartementen. De appartementen worden op dit moment op Indië-Almelo gerealiseerd. Tijdens een rondleiding op dit project zagen de leerlingen de verschillende aspecten van ‘werken op de bouwplaats’ in het echt.

Almelo Indië

In totaal realiseren we op Indië-Almelo ruim 600 woningen (koop en huur), variërend van eengezinswoningen, 2-onder-1 kapwoningen, seniorenwoningen, vrijstaande woningen en appartementen. Het rijke industriële verleden is één van de inspiratiebronnen en bepaalt het identiteit van het gebied. (www.indië.nl)