Ter Steege koopt LTC terrein in Geesteren (Ov.)

Ter Steege Gebiedsontwikkeling heeft het bedrijfsterrein van L. ten Cate (LTC) gekocht. Het terrein van ca. 30.000 m2, is gelegen aan de Langeveenseweg in Geesteren; gemeente Tubbergen. De eerste tijd blijven de bedrijfsactiviteiten hier gewoon doorgaan en verhuurt Ter Steege de panden aan LTC. In de tussentijd werkt Ter Steege Gebiedsontwikkeling aan de plannen om het terrein te ontwikkelen naar een fraai woongebied.

De locatie tussen de Langeveenseweg en de nieuwbouw van plan Hutten is een prachtige plek om te gaan wonen. Doordat de industrie en bedrijvigheid vertrekt, verbeterd dat de leefbaarheid en het uitzicht én bovendien hoeft er geen kostbare landbouw- of weidegrond opgeofferd worden. Ter Steege gaat zich richten op starters woningen en levensloop bestendige woningen voor senioren.

Ter Steege Gebiedsontwikkeling voegt met deze aankoop een mooie aanvulling aan haar ontwikkelingsportefeuille toe. “Plekken met deze omvang, binnenstedelijk op historische grond, passen ons uitstekend. In onze plannen als De Bleekerij in Boekelo, het O&K terrein in Haaksbergen en uiteraard het Indië complex in Almelo, hebben we laten zien hoe wij oude plekken nieuw leven inblazen”, aldus Erwin Tijhof, van Ter Steege Gebiedsontwikkeling.

Bij het ontwikkelen van het gebied worden de buurtbewoners betrokken en krijgen de toekomstige bewoners gelegenheid om hun woonwensen kenbaar te maken. “Hiervoor lanceren wij begin 2023 een website (www.nieuwbouwgeesteren.nl), zodat de woonwensen de input gaan vormen voor het stedenbouwkundig plan” geeft regiomanager Erwin Tijhof van Ter Steege aan. Met zijn team en de gemeente zal hij de komende tijd aan de plannen gaan werken. Gelet op de voortzetting van de huur van de gebouwen en het wijzigen van het bestemmingsplan, voorziet hij een start verkoop over enkele jaren voor zich.

Bij deze transactie werd de verkoper bijgestaan door Bekhuis Vastgoed uit Almelo. Ter Steege is in deze transactie geadviseerd door internationaal adviseur Cushman & Wakefield uit Enschede.