Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen FSC-gecertificeerd!

Sinds 8 mei 2019 is Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen FSC-gecertificeerd. Met dit certificaat kunnen we onze kopers laten profiteren van financiële voordelen die hypotheekverstrekkers bieden met betrekking tot groene, duurzame bouwprojecten.

Hypotheekverstrekkers vragen hiervoor naar een zogenaamde Groenverklaring. Met deze Groenverklaring komen kopers in aanmerking voor een rentekorting op hun hypotheek. Om een Groenverklaring voor een nieuwbouwproject te krijgen, moeten de woningen voldoen aan een aantal regels:

  • De nieuwbouwwoning moet een EPC-waarde hebben van < 0,26 of < 0. Deze waarde geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Hoe lager de waarde, hoe energiezuiniger de woning en hoe beter voor ons klimaat;
  • Voor de bouw van de nieuwbouwwoning moet 100% duurzaam hout worden gebruikt.

Arjan van ’t Hul, directeur: “Aan de eerste eis konden we in al onze projecten eenvoudig voldoen, duurzaam bouwen is bij ons standaard. Ook wordt in onze woningbouw altijd al gebruik gemaakt van duurzaam geproduceerd hout. Dit laatste hadden we alleen nog niet officieel gecertificeerd, waardoor onze projecten nog niet in aanmerking kwamen voor de genoemde Groenverklaring. Gelukkig was het certificeringsproces slechts een formaliteit en zijn we de audit glansrijk doorgekomen. We vragen de Groenverklaringen zo snel mogelijk aan voor onze projecten, zodat de kopers desgewenst kunnen profiteren van de rentekortingen die hypotheekverstrekkers hieraan koppelen.”