Symposium Vastgoedrapportage op Ter Steege’s Indië terrein

Woensdag 11 september stond ons Indië terrein in het teken van de 17e editie van het Symposium Vastgoedrapportage Twente. Circa 300 vastgoedprofessionals uit de regio bezochten de woonwijk in Almelo om kennis te delen en kennissen te ontmoeten.

Ieder jaar zoekt het bestuur van de Vastgoedrapportage Twente naar een aansprekende, inspirerende locatie die aansluit bij het vakgebied. Voor het symposium van 2019 koos het bestuur voor het Stadslab op het Indië terrein. Deze oude weverij past bij het thema van dit jaar: de rol van vastgoed binnen productieprocessen. Het bestuur gaf bij de opening aan enthousiast te worden van het feit dat een Twentse ontwikkelaar en bouwer zo’n groot gebied met industrieel erfgoed ontwikkelt en bouwt.

Directeur Hans ter Steege nam de aanwezigen mee in zijn verhaal over de historie, ontwikkeling en toekomst van Indië en was daarnaast onderdeel van het deskundigenpanel. De dagvoorzitter Annemarie van Gaal legde Monique van Haaf, gedeputeerde provincie Overijssel, André Pluimers, Bolk Transport en Port of Twente, Vincent ten Thij, directeur HTSP, de innovatiecampus van het voormalig Thales terrein en Jan Martin Rees, wethouder Gemeente Almelo en Hans ter Steege drie pittige stellingen voor waar de panelleden hun visie op gaven.

Het bedrijfspand Niverplast in Nijverdal won dit jaar de vastgoedprijs, die gekoppeld is aan het Symposium. Het pand is een geweldig voorbeeld van hoe vastgoed een belangrijke bijdrage levert aan het productieproces van succesvolle ondernemers. Met een netwerkborrel bij het Stadslab eindigde de dag op het Indië terrein.

Alle foto’s met dank aan Eric Bronkhorst.