Masterclasses Saxion van start

Afgelopen donderdagmorgen werden de jaarlijkse masterclasses voor Bouwkunde-, BTB- en Vastgoed en Makelaardij studenten van Saxion afgetrapt.

Net als vorige jaren zijn Dura Vermeer, Trebbe, Plegt-Vos en Ter Steege Bouw Vastgoed betrokken bij de masterclasses voor de groep studenten. Dit jaar stonden de oud-studenten centraal. De oud-studenten, nu werknemers bij een van de betrokken bouwbedrijven, kregen vragen van gespreksleider Corina Punte en studenten uit de zaal over hun werkzaamheden, de transitie van studeren naar werken en over hun opleiding.

Vanuit Ter Steege was vastgoedontwikkelaar Gijs Klunder degene die vragen beantwoordde. Gijs werkt nu twee jaar bij Ter Steege en heeft de afgelopen twee jaar het TOPS Traineeship gevolgd. Na het succesvol afronden van zijn traineeship, is hij na de afgelopen bouwvak in Hardenberg begonnen als Vastgoedontwikkelaar.

Ook de vier bouwbedrijven hadden een rol tijdens de aftrap. De directeuren en managers vertelden alvast wat over de masterclasses door middel van thema’s die aansluiten bij de onderwerpen van de masterclasses. Hans ter Steege, directeur van Ter Steege Bouw Vastgoed, vertelde over transformatie en projectontwikkeling. Hij gaf voorbeelden van het project Almelo Indië en de Koepelgevangenis in Arnhem. Berri de Jonge, innovatiemanager bij Plegt-Vos vertelde meer over industrialisering, John Haverkort van Dura Vermeer vertelde meer over digitalisering en big data en Jeroen Gietema van Trebbe vertelde meer over energietransitie, duurzaamheid en circulariteit.

De eerste masterclass, gegeven door Ter Steege, is op 3 oktober op het Indië terrein. De studenten krijgen een rondleiding door nieuwe woonwijk en Erwin Tijhof van Ter Steege Gebiedsontwikkeling, vertelt meer over de transformatie van het industriële gebied.