Werken bij Ter Steege: Eddy Arkesteijn

Hoe is het om te werken bij een van de bedrijven Ter Steege Bouw Vastgoed? We gaan op bezoek bij Eddy Arkesteijn, werkvoorbereider en uitvoerder bij Ter Steege Bouw Vastgoed West in Rijswijk.

Hoi Eddy, wil je je zelf even voorstellen?

Ik ben Eddy, 34 jaar en ik woon in Wateringen samen met mijn partner en onze twee kinderen. Sinds januari ben ik werkzaam bij Ter Steege Bouw Vastgoed West. Na mijn werk vind je me vaak op het voetbalveld en ben veel bezig met diverse klusjes in en om het huis.

Hoe ben je bij Ter Steege terecht gekomen?

Ik kende Walter Vermeulen, directeur van Ter Steege Bouw Vastgoed West, via een oud werkgever waar we allebei gewerkt hebben. Binnen Ter Steege Bouw Vastgoed West ben ik nu tijdelijk uitvoerder op de Koningslaan te Rotterdam, maar ik ga binnenkort werken als werkvoorbereider/uitvoerder in de bestaande bouw.

Wilde je eigenlijk altijd de bouw al in?

Ja, vanaf jongs af aan. Mijn vader zat ook in de bouw, dus die heeft mij besmet. Ik heb na de middelbare school MBO Bouwkunde gedaan en daarna HBO Bouwkunde in de richting van uitvoering. Na mijn opleiding heb ik 3 à 4 jaar als uitvoerder gewerkt en daarna nog een jaar of 5 op de werkvoorbereiding in de nieuwbouw. Nu zit ik weer tijdelijk fulltime buiten als uitvoerder, weer even wat anders!

Op welk project ben je op dit moment aan het werk?

Ik ben nu uitvoerder bij het project aan de Koningslaan. We bouwen hier een complex met 68 appartementen voor Amvest. Het complex wordt gebouwd met prefab elementen, een interessante manier van bouwen, maar wel met uitdaging. Het zijn grote elementen die allemaal eerst op de bouwplaats moeten staan, voor we ze kunnen installeren. De bouwplaats-inrichting heeft dus wat extra aandacht nodig. Daarnaast is het appartementencomplex gasloos. Voor verwarmd water moeten er bronnen geboord worden, een zogenaamde warmtepompinstallatie. Aan de achterzijde van de appartementen worden daarom 40 bronnen geboord, zodat het hele complex straks voorzien is van een verwarmde woning en een warme douche.

Interessant! Hoe gaat je functie als werkvoorbereider/uitvoerder eruit zien?

Hoe het vorm zal krijgen gaat de toekomst uitwijzen. De verandering zit ‘m vooral in de bestaande bouw. Eerder werkte ik altijd aan nieuwbouwprojecten, maar ik wilde zelf graag de overstap maken naar de bestaande bouw. De bestaande bouw is vrijwel nieuw voor mij, dus weer een manier om veel nieuwe dingen te leren en te ontwikkelen!

Wat is het grootste verschil tussen bestaande bouw en nieuwbouw?

Bij nieuwbouwprojecten start je van begin af aan met een schone lei, veelal vanuit grondwerk of heiwerk. Bestaande bouw is veel breder. Je moet kijken wat er al is, wat je kunt hergebruiken en wat je moet aanpassen. Het startmoment en de werkomgeving maken het echte verschil.

Wat spreekt je aan in werken bij Ter Steege?

Het sprak mij aan dat ik kon beginnen bij een bedrijf dat nog in de opstartfase zit. Het is prettig dat er een groter bedrijf achter zit, waar al veel geregeld is. Het mooie van zo’n samenwerking is dat je als Bouw Vastgoed West nog best klein bent, maar wel terug kan vallen op Ter Steege Bouw Vastgoed in zijn totaliteit.

Meer weten over werken bij Ter Steege? Je vindt hier onze vacatures en meer informatie over TOPS en onze bedrijven.