Start bouw nieuwe Albert Heijn supermarkt in Rijssen

Deze week is Ter Steege Bouw Vastgoed gestart met de bouw van een nieuwe supermarkt voor Albert Heijn in Rijssen.

De supermarkt verrijst pal achter De Spoorburght, het markante woon-werk complex aan het Stationsplein in Rijssen, die ook door Ter Steege is ontwikkeld en gebouwd. De materialen en kleuren van De Spoorburght en de nieuwe supermarkt zijn gelijk, zodat er een rustig en fraai totaal beeld ontstaat. Beide gebouwen zijn ontworpen door architect Koert Helmes van Beltman Architecten uit Enschede. Met de bouw van deze Albert Heijn supermarkt rondt Ter Steege de gebiedsontwikkeling van het oude rangeerterrein af.

Nieuwste winkelconcept

De winkel van Albert Heijn aan de Watermolen verhuist dit najaar naar het nieuwe pand aan de Stationsdwarsweg. Daar vestigt de supermarktketen zijn nieuwste winkelconcept met meer vers en meer winkelgemak dan ooit tevoren. Straks vinden klanten een veel ruimer assortiment aan verse producten als groente, fruit, kant-en-klaar maaltijden, maaltijdboxen, verspakketten, brood, banket, vleeswaren, kazen en borrelhapjes. Daarnaast zal afrekenen veel sneller gaan met zelfscankassa’s. Door de hele winkel zullen beeldschermen hangen vol inspiratie. De nieuwe winkel krijgt een oppervlakte van 1.900 b.v.o. m2 en is daarmee flink groter dan de huidige vestiging. Voor de supermarkt komt een groot parkeerterrein met circa 125 parkeerplekken.

Ter Steege Groep verhuurder nieuwe supermarkt

Naast ontwikkelaar èn bouwer van het pand vervult Ter Steege nog een belangrijke rol. Ter Steege Groep blijft namelijk eigenaar van het totale perceel (ca. 7.350 m2) en het nieuwe pand. Het gehele complex heeft Ter Steege langjarig verhuurd aan Ahold Real Estate. Ter Steege Groep is tevreden met deze uitbreiding van haar vastgoedportefeuille. Vanuit het hoofdkantoor van Ter Steege Groep is deze supermarkt letterlijk volledig in beeld. Dat maakt deze mooie belegging extra bijzonder voor Ter Steege.