Je wilt een tender voor gebiedsontwikkeling winnen op basis van de beste prijs, hoe pak je dat aan? ‘In het geval van Park Waaijenstein in Nijmegen zijn we op zoek gegaan naar sterke partners,’ zegt Kees Remie van Ter Steege Gebiedsontwikkeling. 

Aantal appartementen

85

Bouwtijd

2020 - 2021

Partner

MN

Een sterke partner werd allereerst gevonden in MN. Samen met deze pensioenuitvoerder en institutioneel belegger werd een plan ontwikkeld dat voorzag in de bouw van 85 appartementen in de nieuwe wijk Oosterhout in stadsdeel de Waalsprong. Ter Steege Gebiedsontwikkeling kon scherp bieden vanwege de zekerheid dat MN een flink aantal appartementen zou afnemen voor de beleggershuur.

Efficiënt bouwen

Scherp calculeren voor een uitdagende tender betekent ook: zo efficiënt mogelijk bouwen en risico’s beperken. Bij Park Waaijenstein is dat perfect gelukt volgens Arjan van ’t Hul, directeur van Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen. ‘Het is de ideale combinatie geworden van een goede commerciële ontwikkeling die technisch ook goed uitvoerbaar is.’ Kees Remie vult aan: ‘Er was namelijk de complicerende factor van bouwen op een archeologische locatie. We zijn daarom bewust niet in de onderlaag gaan graven.’

Bouwen op het maaiveld

De appartementen van Park Waaijenstein zijn verdeeld over vijf aparte woongebouwen, die samen een carré vormen rondom een centrale binnenhof. Het gebouwencomplex ligt op een verhoging in het landschap. Om mogelijk archeologische waarden niet aan te tasten is de parkeerkelder gebouwd op het maaiveld, met wanden die in het talud aangebracht zijn.

Bekijk Park Waaijenstein in 360 graden

Middenhuur

MN neemt als belegging voor het pensioenfonds voor de Koopvaardij 67 appartementen af. Het gaat om woningen in het middensegment met een huur vanaf ongeveer 900 euro. De overige 18 appartementen zijn inmiddels door Ter Steege succesvol verkocht. Remie: ‘Dankzij een gunstige mix van huur en koop hebben we financiële risico’s kunnen afdekken.

Optimum

Hiermee ontwikkelt Ter Steege een mooi en uitdagend nieuwbouwproject, dat bovendien samen met zusterbedrijf De Vree en Sliepen perfect wordt gebouwd. ‘We hebben beide takken van sport in huis,’ licht Van ’t Hul toe, ‘dat is onze grote kracht. Samen met ons bouwbedrijf, partner MN en de gemeente Nijmegen realiseren we hier het optimum van kwaliteit en kosten.’

Voor extra kwaliteit zorgt bovendien een prachtige, groene binnentuin. Voeg daarbij nog de gunstige locatie, vlak bij de Waal en met uitzicht op Nijmegen. Vanaf je driekamerwoning met inpandig balkon is het maar een klein eindje naar de A15 of het nieuwe winkelcentrum Hart van de Waalsprong.

De oplevering van de appartementen vindt naar verwachting na de bouwvak van 2021 plaats.

Gebiedsontwikkeling: Ter Steege Gebiedsontwikkeling
Projectontwikkeling en realisatie: Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen en De Vree en Sliepen

Meer weten?

Neem contact op