In Woerden maakt een kantoorpand in Nieuw-Middelland plaats voor woningen. Op de locatie aan de Watermolenlaan 1 realiseert Ter Steege Bouw Vastgoed circa 130 eengezinswoningen en appartementen.

Aantal woningen

130

Ontwikkel- en bouwtijd

2022 - onbekend

Het plan is onderdeel van een grootscheepse transformatie door de gemeente Woerden van kantoor- en bedrijventerrein Middelland. ‘Nieuw Middelland’ wordt een gemengd stedelijk gebied met in de toekomst in totaal zo’n 2.000 woningen.

De eengezinswoningen en appartementen zijn bedoeld voor verschillende doelgroepen. Circa 20 procent van de woningen valt in de sociale huur en zo’n 15 procent in de middenhuur. De overige woningen zijn een mix van huur en koop in hogere prijsklassen.

Brede doelgroep

‘Met dit woonprogramma willen we een aanvulling voor de stad en Nieuw-Middelland realiseren,’ vertelt Hans ter Steege, algemeen directeur van Ter Steege. ‘We vinden het belangrijk dat er plek is voor een brede doelgroep.’ Daarnaast is het plan om op de locatie een buurtkamer te maken met maatschappelijke en/of commerciële voorzieningen voor de bewoners.

Parkachtige omgeving

Het pand aan de Watermolenlaan dat Ter Steege heeft aangekocht, bevindt zich in het campusgedeelte van Nieuw-Middelland. De campuszone omvat het terrein van het St. Antonius Ziekenhuis en de locaties aan de Zaagmolenlaan, de Watermolenlaan en de Houttuinlaan. Dit hele gebied verandert in parkachtige omgeving waar gebouwen in het groen komen te staan. De Watermolenlaan en Zaagmolenlaan worden autoluw ingericht en parkeren vindt buiten het zicht plaats. De Centrale Campus draait om parkachtige, aantrekkelijke ruimtes en een mix aan functies met voornamelijk wonen.

Autovrije buurt

Het plan past bij het voorlopig ontwerp voor de buitenruimte in Nieuw-Middelland. Ook sluit het aan op de nieuwbouwplannen in de directe omgeving. Zo ontstaat er bijvoorbeeld een belangrijke oost-westroute voor langzaam verkeer die De Houttuin met de Watermolenlaan verbindt. Bewoners en bezoekers parkeren hun auto straks in een halfverdiepte parkeergarage. Dat maakt het mogelijk om de buitenruimte autovrij in te richten en meer ruimte te bieden aan groen en water. In de garage is ook plek voor ongeveer 400 fietsen. De verblijfsruimte op het parkeerdek van de garage wordt ook onderdeel van de wandelroutes door dit deel van Nieuw-Middelland.

Ontwikkeling: Ter Steege Gebiedsontwikkeling

Meer weten over dit project?

Neem contact op