Oudorp, een deelgebied van de Kanaalzone Alkmaar, transformeert de komende jaren tot ‘stoere havenstad’. Industrie maakt plaats voor woonplezier en innovatieve bedrijvigheid. Te midden van water en groen verrijzen hier in totaal 2.300 nieuwe woningen.

Aantal woningen

300

Ontwikkel- en bouwtijd

2021 - 2026

Samenwerking met

Vastesteen

Onderdeel van de gebiedsontwikkeling is De Staalmeester, met onder meer driehonderd woningen midden in Oudorp. ‘Deze locatie heeft alles in zich om uit te groeien tot het visitekaartje van de moderne stad Alkmaar,’ vertelt Arjan de Groot, adjunct-directeur van Ter Steege Gebiedsontwikkeling. De Staalmeester is een co-ontwikkeling van Ter Steege en Vastesteen Projectontwikkeling.

Gemengd woon- en werkgebied

De Staalmeester ligt aan de noordzijde van de Schermerweg, in het hart van het transformatiegebied. Het wordt een gemengd woon- en werkgebied, met zo’n driehonderd woningen, circa 2.300 vierkante meter commerciële voorzieningen en een halfverdiepte parkeergarage met ook een fietsenstalling.

Inclusieve gebiedsontwikkeling

Robuuste bouwblokken, een waterfront, binnenhoven en openbaar groen wisselen elkaar af. Het zorgt voor een bijzondere combinatie van een stoere stenige en een zachte groene uitstraling. De woningen zijn bedoeld voor een heel diverse doelgroep. Daarmee is De Staalmeester een voorbeeld van inclusieve herontwikkeling, met zowel ruimte voor groen als een mix van huurwoningen en koopwoningen van verschillende groottes.

Boven op de parkeergarage komt een (deels) openbare tuin, die aansluit op het omliggende groene gebied met verkeersroutes voor langzaam verkeer. Het totale bouwvolume van De Staalmeester omvat ongeveer 27.000 vierkante meter bruto-vloeroppervlakte, het parkeerprogramma niet meegerekend.

Ontwikkeling: Vastesteen & Ter Steege Gebiedsontwikkeling

Meer weten over dit project?

Neem contact op