Oud-docenten rondgeleid op bouwproject Nieuwlarenstein

Op 24 mei kreeg een groep oud-docenten van de vroegere tropische landbouwschool aan de Brinkgreverweg in Deventer een rondleiding in ‘hun’ schoolgebouw. Zij haalden dierbare herinneringen op aan de vele jaren onderwijs voor studenten uit Nederland en de tropen. De oud-docenten komen nog jaarlijks bijeen in Deventer. Zij hebben Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn benaderd om voor de laatste keer een kijkje in het schoolgebouw te mogen nemen, voordat “hun school” een metamorfose ondergaat. Het gebouw krijgt na jaren leegstand namelijk een nieuwe functie: van school naar woonbestemming. In de school worden appartementen gerealiseerd en op het terrein rondom de school komen woningen. De vele monumentale elementen van het gebouw blijven behouden. De diverse woondelen krijgen schoolgerelateerde namen, te weten: De School, De Smederij, Het Lab, De Bieb en Het Lokaal.

De groep werd enthousiast rondgeleid door Dinant Spenkelink en was onder de indruk van de vele bouwkundige heksentoeren die moeten worden uitgehaald om in het oude schoolgebouw moderne appartementen te maken.

Het gezelschap bedankt Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn voor de warme ontvangst. Het stelde hen in staat om afscheid te nemen van een plek waar een groot stuk van hun levenswerk ligt opgesloten.