Feestelijk hoogtepunt in Berlage-Hof

De jonge woonwijk Berlage-Hof in de stad Groningen nadert zijn voltooiing. Woensdagmiddag 6 juni legde wethouder Roeland van der Schaaf samen met enkele kopers de symbolische eerste steen voor het laatste deelproject: een woongebouw met comfortabele stadsappartementen met een royaal terras.

Berlage-Hof in de Korrewegwijk telt inmiddels ruim honderd eengezinswoningen en binnenkort ook vierentwintig appartementen. Alle woningen zijn inmiddels uitverkocht.

Van een onopgemerkt stukje stad is Berlage-Hof in korte tijd uitgegroeid tot een relatief gewild nieuw woonbuurtje. Op de voormalige locatie van het Röllingcollege aan de Antillenstraat ontwikkelt Ter Steege Bouw Vastgoed betaalbare eengezinswoningen.

Succesfactor
Volgens projectontwikkelaar Bastiaan Piksen van Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg heeft dat niet alleen te maken met de florerende huizenmarkt in de stad. ‘Nog in de crisis zijn we begonnen met dit project. Succesfactor is de parkachtige locatie direct aan het Hamburgerplantsoen in combinatie met een goede prijs-kwaliteitverhouding van de woningen.’

Biologische ballonnen
In een zonovergoten Berlage-Hof vierden huidige bewoners en kopers van een appartement de naderde voltooiing van het appartementengebouw, tevens het voorlopige sluitstuk van de woonbuurt. Om het evenement van een feestelijk tintje te voorzien, werden door een grote opblaasbare champagnefles biologisch afbreekbare ballonnen de lucht in gelaten. Tijdens de afsluitende buurtborrel bleef het nog lang gezellig.