Minister Stef Blok bezoekt AQUAradius in Hoofddorp

Foto: United Photos/Toussaint Kluiters

Minister Stef Blok, Gedeputeerde Joke Geldof en Jan Jaap Kolkman, ambassadeur van het Expertteam EigenBouw, brachten op maandagmiddag 16 januari 2017 een werkbezoek aan het appartementencomplex AQUAradius in Hoofddorp. Een bijzonder geslaagd project in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO), gerealiseerd door Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen.

AQUAradius in Hoofddorp is een goed voorbeeld van een doelgroep- specifiek collectief: het appartementencomplex is gebouwd door en voor 50- plussers en in deze omvang het grootste CPO-project in gestapelde bouw in Nederland.

Minister Stef Blok, Gedeputeerde Joke Geldof en Jan Jaap Kolkman werden ontvangen door Aye Kampen, initiatiefnemer van AQUAradius en wethouder Tom Horn, portefeuillehouder Wonen. Het bezoek kreeg een rondleiding langs diverse algemene ruimten, zoals de hobbyruimten, cardio fitness, werkruimten voor Zorg & Welzijn, geheel overdekte binnentuin van 800 m² en 2 zeer verschillende appartementen van 100 m² en 135 m². De duurzaamheid van dit project komt o.a. tot uiting via de 500 zonnepanelen op het dak en de WKO (Warmte en Koude Opslag in de bodem) -installatie en

De kennis en ervaring die wij hebben opgedaan bij AQUAradius wordt herkend en erkend in de branche en op diverse nieuwe ontwikkelingen al weer ingezet. Bijvoorbeeld bij een woningbouwproject in Veenendaal Oost. Wij ontwikkelen en realiseren hier 14 rijwoningen in Collectief Opdrachtgeverschap; op dit moment is de werving van deelnemers in de CPO-vereniging in volle gang en wordt ingezet op start bouw in het 3e kwartaal van dit jaar.