Iseldoks breidt verder uit met eiland

Schetsontwerp Schippersdok (dok 5), bron: Arcom Architecten

De plannen voor het eiland in nieuwbouwwijk Iseldoks zijn bekend. Het eiland (dok 5) gaat Schippersdok heten. Ook over de Noordkade (dok 2 noord) zijn afspraken gemaakt. Ontwikkelaar Ter Steege Bouw Vastgoed BV uit Rijssen gaat aan de slag met de plannen voor in totaal 92 woningen op deze twee doks. De gemeente Doetinchem en de ontwikkelaar hebben een overeenkomst getekend. Ter Steege werkt het ontwerp dit jaar verder uit tot een bouwplan.

Op het Schippersdok komen 62 woningen, verdeeld over 18 grachtenpanden en appartementengebouwen. Tussen de panden komt een half-verdiepte parkeergarage. Het eiland wordt met drie bruggen (2 voor fietsers en voetgangers en 1 voor auto’s van bewoners) verbonden met het vasteland.

Wethouder Ruimtelijke Ordening & Wonen Ingrid Lambregts: “De unieke wijk Iseldoks krijgt nu steeds meer vorm. Met de plannen voor het eiland en de Noordkade gaan we ook de openbare ruimte verder inrichten. Deze ontwikkeling sluit naadloos aan bij onze groeiambities als centrumgemeente.”

Gijs Takkenkamp, directeur van Ter Steege Gebiedsontwikkeling b.v., licht de plannen toe: “Met dok 5 maken wij een unieke overgang tussen de Oude IJssel en de binnenstad. Het belooft een bijzonder mooie woonplek te worden, pal aan de oever van de Oude IJssel en aan de nieuwe stadsgracht. Op dit eiland gaan gezinnen en senioren zich helemaal thuis voelen, waar bij het gezamenlijke park op het parkeerdek fraai overloopt naar het kabbelende water van de rivier. Een plek waar vanuit de appartementen een fenomenaal uitzicht is over de stad en de haven van Iseldoks. Hier maken wij dé woonplek van Doetinchem”.

Noordkade

Het ontwerp voor Noordkade (dok 2 noord) wordt nog uitgewerkt. Qua sfeer komt het overeen met de plannen voor de Zuidkade (dok 2 zuid). Op de Noordkade komen 30 woningen.

Planning

De verkoop van de woningen op het Schippersdok start medio 2021. Naar verwachting wordt in de loop van 2022 begonnen met de bouw. Daar start Ter Steege met de verkoop van woningen op de Noordkade.

Informatie

Meer informatie over Iseldoks is te vinden op www.iseldoks.nl. Binnen enkele weken is ook de website over het Schippersdok gereed, te bereiken via www.iseldoks-schippersdok.nl.