Indië is volop in beweging!

Met een feestelijke ceremonie is op 9 maart het startsein gegeven voor de bouw van 34 appartementen op ‘Indië’ in Almelo, waar voorheen Koninklijke Ten Cate was gevestigd.

Op het 23 hectare omvattende perceel zullen zo’n zeshonderd huizen komen. Het gebied is al  zo’n anderhalve eeuw bekend onder de naam Indië. De naam dateert uit de tijd dat het in Almelo geproduceerde textiel geëxporteerd werd naar Indonesië om daar te laten batikken. Inspiratiebronnen voor de nieuwbouw zijn de historische fabrieksgebouwen, de monumentale eiken en de ligging van het gebied aan de kanalen.

Voor de starthandeling van de 34 zogenoemde ‘boulevardappartementen’ op Indië kwam wethouder Ten Seldam naar het bouwterrein. Ook alle kopers woonden de bijeenkomst bij. Na de toespraken van de wethouder en Hans ter Steege was de onthulling van het bouwbord met alle kopers het echte startmoment.

Video dankzij AAvisie.  Link naar film: Start bouw appartementen Indiëterrein

De appartementen worden  begin volgend jaar opgeleverd.  Het was temeer een heuglijke dag omdat precies drie jaar geleden de bouw van de eerste woningen op Indië startte en er nu 150 woningen staan.

De tweede fase breekt nu aan, namelijk westwaarts, waar de Rijssense Gebouwen Sloperij begint met de afbraak. De gebouwen die tegen de vlakte gaan zijn geen erfgoed, maar naderhand bijgebouwde kantoren en opslagruimtes. Gelijktijdig wordt met de aanleg van het eerste waterbekken tussen de Watertoren en het Stadslab gestart. Indië is volop in beweging!