16 maart 2018: Bewust Veilig Dag!

Op vrijdag 16 maart werd op bouwplaatsen, projecten en in bedrijven verspreid over het land stilgestaan bij veilig werken. Bouwend Nederland, UNETO-VNI, Aannemersfederatie Bouw, de Governance Code Veiligheid in de Bouw en andere stakeholders hebben de handen ineengeslagen om jaarlijks, op de derde vrijdag in maart, Bewust Veilig te zijn. Want iedereen moet aan het eind van de werkdag weer gezond en veilig naar huis kunnen en aan het eind van zijn loopbaan gezond en fit met pensioen.

Helaas blijkt uit cijfers van de Inspectie SZW dat het aantal ongevallen in de bouw en installatiebranche nog veel te hoog is. Vallen van hoogte, onveilig werken met machines en gereedschap én problematische communicatie komen nog te vaak voor. Vaak heeft dit te maken met het feit dat we op veel projecten onder grote tijdsdruk werken.

De medewerkers van Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen zijn zich terdege bewust van de gevaren op de bouwplaats en veiligheid staat dan ook hoog in het vaandel. Toch kennen ook zij het gevaar van werken onder tijdsdruk.

Daarom was de Bewust Veilig dag op 16 maart een goede aanleiding om eens extra stil te staan bij het onderwerp ‘Veilig werken op hoogte’. Op de bouwplaats in Eibergen werd een extra toolbox (uitgegeven door Bouwend Nederland) gegeven over dit onderwerp. Het was een goede bijeenkomst, waarbij we met zijn allen toch weer constateerden dat veiligheid altijd topprioriteit moet zijn!

www.bewustveilig.com