In de TOPS Academie mag je groeien in je sterke punten

Op de foto: links Femke Pekkeriet en rechts Amke van Welie

Femke Pekkeriet en Amke van Welie ontvingen recent beiden hun TOPS-certificaat. Femke is vastgoedontwikkelaar bij Ter Steege Bouw Vastgoed in Apeldoorn, zij sloot hiermee haar TOPS Traineeship af. Amke begon in 2020 als werkvoorbereider en bewonersconsulente bij De Vree en Sliepen in Tiel. Daarbij startte ze direct als TOPS Kickstarter.

Amke was geen onbekende bij Ter Steege. Ze volgde haar eerste stage én afstudeerstage bij De Vree en Sliepen in Tiel, waarna haar een baan werd aangeboden. “Ik ben werkvoorbereider op de afdeling Renovatie en daarmee ook aanspreekpunt voor de bewoners. Wat me zo aansprak in het TOPS kickstarttraject was de koppeling tussen werk en persoonlijke ontwikkeling. De diverse assessments en coaching hebben dan ook zeker een positieve invloed gehad op mijn functioneren.”

Meekijken en doorleren

Femke koos na haar studie Bouwkunde en Technische Bedrijfskunde heel bewust voor een combinatie van werken en leren. “Ik wilde me graag verder ontwikkelen, maar was wel klaar met school. Dit TOPS Traineeship sprak me daarom direct aan. Ik heb de afgelopen twee jaar enorm veel gezien en geleerd. Doordat ik op drie werkmaatschappijen mocht meelopen en bij diverse functies kon meewerken, kreeg ik een duidelijk beeld van de processen binnen Ter Steege. Zo leerde ik het bedrijf beter kennen, weet ik wat mijn collega’s doen en hoe ik zaken het beste kan aanleveren of communiceren. Dat maakt dit TOPS traject voor mij heel waardevol.”

Amke wist al snel dat de bouwwereld haar werkveld moest worden. “Ik wilde eigenlijk architect worden, totdat ik tijdens mijn stage meeliep bij een renovatieproject. Ik was direct om. Dat had ik vooraf niet zo bedacht, maar ik vind het zo leuk. Ook omdat je bij renovaties vaak op de bouwplaats aanwezig bent.”

De kracht van Ter Steege

Femke lacht: “ik heb mijn studie gekozen op basis van mijn favoriete vakkenpakket. Maar daar heb ik zeker geen spijt van! Ik werk sinds afgelopen bouwvak als vastgoedontwikkelaar, een mooie combinatie van projectmanagement en creativiteit. Ook binnen Ter Steege heb ik het enorm naar mijn zin. Ondanks de grootte van het bedrijf is iedereen geïnteresseerd en betrokken. Dat is echt de kracht van Ter Steege.”

Amke beaamt dat. “De gezamenlijke sportdagen zijn daar een goed voorbeeld van. Directieleden en familie Ter Steege maken op dat soort dagen met iedereen een praatje en ook op kantoor is iedereen aanspreekbaar. Dat vind ik heel belangrijk.”

Femke vertelt hoe ze als TOPS trainee begeleid werd. “Het traineeship begon met een assessment en werd ook zo afgesloten. Daardoor werd er sterk ingezet op het groeien in je sterke punten.” Ook voor Amke lag de nadruk op de persoonlijke ontwikkeling. “Hoe doe je de dingen die je doet, waar kan je verbeteren? Doordat je jezelf persoonlijk ontwikkelt, word je ook beter in je werk. Naast de TOPS Academie biedt Ter Steege veel trainingsmogelijkheden, bijvoorbeeld over plannen of presenteren. Zo blijf je jezelf uitdagen. Dat is belangrijk!”

En nu?

Femke is wel even klaar met studeren. “Dit was mijn derde scriptie in korte tijd. Voorlopig even geen opleiding voor mij. Maar het is wel mooi dat Ter Steege zoveel ruimte voor cursussen biedt. Mijn streven voor nu is: doorgroeien binnen mijn eigen functie. Het is tijd om ervaring op te doen en mijn netwerk uit te breiden. Daar krijg ik ook volop de ruimte voor.”

Hoewel Amke voorlopig ook geen studie meer oppakt, wil ze zich wel blijven verbeteren. “Ik wil me graag verder verdiepen in de communicatie met de huurder, hier wil ik in de toekomst nog een training voor volgen. Voor nu richt ik me op mijn ontwikkeling binnen deze functie. Ik merk dat ik soms kennis mis tijdens een overleg. Ik wil steeds meer zelf kunnen regelen en hoop dat ik in de toekomst minder begeleiding nodig heb.”

TOPS Academie: doen!

Beide dames raden iedereen de TOPS Academie aan. Femke: “Zeker wanneer je nog zoekende bent naar wat je wilt, maar ook wanneer je verder wilt leren, is het TOPS Traineeship absoluut een waardevolle toevoeging voor je loopbaan.”

“Het is een mooie kans om jezelf verder te ontwikkelen,” vult Amke aan. “Ook wanneer je al aan het werk bent en de nodige ervaring hebt. Op deze manier word je gestimuleerd om te blijven groeien. Zowel op persoonlijk vlak als binnen je functie. Daarin is Ter Steege wat mij betreft echt onderscheidend.”

Meer weten over TOPS? Bekijk de pagina!

Meer over de TOPS Academie