TOPS Kickstarter bij Ter Steege – Amke van Welie

Amke van Welie startte in  juli met haar baan bij De Vree en Sliepen en stapte tegelijkertijd het de TOPS Academie in als TOPS Kickstarter. Welke functie doet ze? En hoe ziet haar traject eruit? We interviewden haar over haar baan en TOPS Kickstart.

Hoi Amke, wil je je zelf even voorstellen?  

Ik ben Amke, 22 jaar en ik woon in Beneden-Leeuwen. Naast mijn werk volleybal ik graag, loop ik regelmatig hard en doe ik andere actieve dingen. In het weekend spreek ik vaak af met m’n vriendinnen.  

Wat is jouw functie bij De Vree en Sliepen?  

Ik heb een combinatiefunctie als werkvoorbereider en huurdersbegeleider, dus ik werk vooral op renovatieprojecten. Ik bestel materialen en stel contracten op voor bouwpartners en daarnaast ben ik het aanspreekpunt voor de huurders van onze projecten en begeleidt hen door de renovatie heen. Met vragen kunnen ze dus altijd bij mij terecht.  

Wilde je altijd al de kant van uitvoering op?  

Nee, eigenlijk niet. Ik heb Bouwkunde gestudeerd op Avans Hogeschool in Den Bosch. Ik koos voor die opleiding omdat ik graag iets met architectuur wilde doen. In het eerste jaar moesten we een stage lopen op de bouwplaats, zodat we ook begrepen hoe het er daar aan toe gaat. Die stage liep ik toen bij De Vree en Sliepen. Ik werkte mee op een renovatieproject en mocht met de uitvoerder mee om warme opnames te doen. Ik vond werken op de bouwplaats zo leuk, dat ik geswitcht ben van architectuur naar uitvoering.  

En hoe ben je vervolgens bij De Vree en Sliepen terecht gekomen?  

Ik heb bij De Vree en Sliepen ook mijn afstudeeropdracht gedaan. En toen ik mijn onderzoek afgerond had, vroegen ze me of ik wilde blijven. Dat leek me heel leuk, dus zei ik ja. In  juli kon ik aan de slag als werkvoorbereider/huurdersbegeleider.  

Wat spreekt je aan binnen je functie?  

De combinatie tussen de techniek en de mensen. De opdrachtgever heeft een bepaalde wens voor de woningen, maar voor de bewoners is dit vaak een grote ingreep. Ik vind het een uitdaging om te zorgen dat beide partijen tevreden zijn. Voorbeeld hiervan is dat bij een project de woningen een nieuw dak moesten krijgen. Voor de bewoners is dit een flinke ingreep, want de hele zolder moet leeg. Om de bewoners zo goed mogelijk te begeleiden, heb ik daarom een bewonersavond georganiseerd en daar een presentatie met uitleg over onze plannen gegeven. De bewoners waren goed op de hoogte en konden zich voorbereiden, en tijdens de bouw hebben we geen klachten gehoord. De opdrachtgever was ook erg tevreden. Dat is natuurlijk top!  

Je bent ook TOPS Kickstarter. Wat houdt dat in?  

Als TOPS Kickstarter werk je fulltime, maar je investeert daarnaast extra in je eigen ontwikkeling. Samen met een coach kijk ik naar kwaliteiten waar ik goed in ben en waar ik me nog in kan ontwikkelen. Die pakken we samen op. Verder zijn er ook mogelijkheden om studies en cursussen te volgen, zodat je carrière een kickstart krijgt. Ik wil misschien nog een opleiding Woonconsulent volgen. Deze opleiding is heel specifiek voor goede omgang en communicatie met huurders. Die opleiding lijkt me heel interessant om te doen. 

Waarom heb je voor TOPS gekozen?  

Teunis van Voorthuizen, hoofd productie bij De Vree en Sliepen, stelde voor om dat naast mijn functie te doen. Ik zag en zie dat als een mooie kans om mezelf te ontwikkelen, en die greep ik graag aan. Ik merk nu al dat ik snel dingen bij leer, deels omdat ik aan het werk ben, maar ook omdat ik meer aandacht voor mijn persoonlijke ontwikkeling heb. Het is leuk om te zien dat ik nu steeds meer weet en ook steeds zekerder in mijn schoenen sta.  

Hoe heeft jouw traject er tot nu toe uitgezien?  

Ik heb een ontwikkelplan geschreven en heb nu drie keer een sessie voor mijn persoonlijke ontwikkeling gehad met een persoonlijke coach. Die sessies zijn heel leerzaam. Ik krijg bijvoorbeeld handvatten om met ontwikkelpunten aan de slag te gaan. We hebben een stappenplan voor moeilijke gesprekken met huurders gemaakt, iets wat ik normaal op gevoel doe. Met het stappenplan bereik ik eerder mijn doel en zorg ik dat de bewoners snappen waar we heen willen. 

Wat zijn je ambities?  

Ik wil die combinatie tussen techniek en huurdersbegeleiding nog beter benutten. Ik wil graag verder groeien en meer kennis opdoen. Zo zorg ik voor het beste eindresultaat voor de opdrachtgever en de bewoners.