Hoog wonen met een groots uitzicht vlakbij de binnenstad van Hengelo

Bijschrift bij foto: “v.l.n.r. initiatiefnemer Gerard Assen, regiodirecteur BPD Frans Holleman en algemeen directeur Ter Steege Holding Hans ter Steege tekenen samenwerkingsovereenkomst realisatie Apollo Hengelo”

Hengelo, 2 juli 2021 – Er komen meer appartementen beschikbaar bij de binnenstad van Hengelo. Deze week ondertekenden bouwbedrijf Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling hun samenwerking om het hoogste woongebouw van Hengelo te realiseren. Met de komst van deze woontoren, die de naam Apollo draagt, wordt de wijk Veldwijk in Hengelo voltooid.

De bouw van Apollo maakt deel uit van de transformatieopgave van de Berflo Es. Wonen dicht bij de binnenstad wordt nu mogelijk met de bouw van de 47 meter hoge woontoren Apollo. Er komen 52 appartementen verdeeld over 14 woonlagen. De nieuwbouw is duurzaam en dus op de toekomst voorbereid. De appartementen zijn gasloos, er liggen zonnepanelen op het dak en in de stallingsgarage staan laadpalen voor de elektrische (deel) auto’s. Voor meer informatie, zie www.nieuwbouw-apollo.nl.

Hans ter Steege, algemeen directeur Ter Steege Holding, over deze ontwikkeling: “We zijn trots dat we samen met BPD dit prachtige complex mogen ontwikkelen en binnen afzienbare tijd kunnen realiseren. Met dit project continueren we de inmiddels jarenlange samenwerking met BPD, die zijn oorsprong al kent vanuit de vorige generatie binnen ons familiebedrijf.”

Frans Holleman, regiodirecteur bij BPD: “De plek is fantastisch aan de rand van Park Veldwijk en ligt dicht bij alle denkbare voorzieningen. Met de fiets ben je binnen vijf minuten in de binnenstad of bij het station. Wij zijn blij met deze samenwerking.”

Over Ter Steege

Ter Steege Bouw Vastgoed is onderdeel van de Ter Steege Groep. Een familie van 25 zelfstandige bedrijven in vastgoed, bouw, handel en industrie. Ter Steege Bouw Vastgoed ontwikkelt en bouwt vanuit de zelfstandige werkmaatschappijen Rijssen, Hardenberg, Apeldoorn, Tiel en Rijswijk. Naast het ontwikkelen op eigen grondposities, realiseert Ter Steege ook tal van projecten voor derden zoals beleggers, ontwikkelaars en corporaties. Ga voor meer informatie over Ter Steege naar: www.tsbouwvastgoed.nl.

Over BPD

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland. Het bedrijf is werkzaam vanuit 5 kantoren, gevestigd in Amersfoort/Zwolle, Amsterdam, Delft en Eindhoven. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van ruim 365.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. In 2019 richtte BPD ‘BPD Woningfonds’ op, een fonds volledig bestaand uit duurzame en betaalbare nieuwbouwhuurwoningen voor huishoudens met een middeninkomen in Nederland. Naast Nederland is BPD ook actief in Duitsland, waar het bedrijf vanuit 10 kantoren werkzaam is onder de naam BPD Immobilienentwicklung.
Ga voor meer informatie over BPD naar www.bpd.nl of www.bpd.de.