Hackathon 2022: circulaire economie en klimaatverandering

Op de foto van links naar rechts: Luca Jansen, Nathalie Bakker, Merel Gerrits, Gijs Klunder, Heleen de Jongh, Anne Bolster, Jeffrey Goverde

Midden oktober was het tijd voor de hackathon. Tijdens de hackathon verzamelen jonge talenten van verschillende werkmaatschappijen van Ter Steege Bouw Vastgoed zich om na te denken over een thema. Dit jaar was het thema circulaire economie en klimaatverandering. We vroeg junior vastgoedontwikkelaar Nathalie Bakker van Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn naar haar ervaringen die dag. 

Dit was de tweede keer dat de hackathon georganiseerd werd. De vorige keer draaide de dag om industrialisatie, deze keer om de circulaire economie en klimaatverandering. De dag werd afgetrapt met een presentatie door Anne Dannenberg van de Groene Cheerleader. Vervolgens ging de groep, bestaande uit verschillende medewerkers van verschillende werkmaatschappijen, aan de slag met een aantal subthema’s. 

 

“We dachten na over grondstoffen, energie, water, biodiversiteit en transport. De uitdaging was: hoe kan Ter Steege Bouw Vastgoed duurzamer worden binnen het bouw- en ontwikkelproces?” vertelt Nathalie. En daar kwamen goede ideeën uit. “Vorig jaar is binnen ons vitaliteitsprogramma Ter Steege in Beweging ‘de week van’ geïntroduceerd. Daarin gingen we samen een week lang een uitdaging aan op het gebied van vitaliteit, zoals bijvoorbeeld het zetten van 8.000 stappen, minimaal 7 uur slapen en het eten van 2 stuks fruit per dag. ‘De week van’ willen we ook in gaan zetten voor duurzaamheid, om zo meer draagvlak bij medewerkers te creëren.” 

Er werd ook nagedacht over elektrische bouwbusjes, het uitbreiden van onze optielijst met duurzame keuzes bij de aankoop van een woning en bezuinigen op plastic op de bouw. Stuk voor stuk goede ideeën waar de Expertise MVO mee aan de slag gaat. 

Hoe Nathalie op de dag terugkijkt? “De creatieve en interactieve presentatie van de Groene Cheerleader was een mooie start van de dag. Ik vond het heel interessant om collega’s van verschillende werkmaatschappijen te leren kennen en te zien hoe zij naar duurzaamheid kijken vanuit hun functie. En het is natuurlijk leuk om een bijdrage te kunnen leveren aan de MVO-doelstellingen. Zeker voor herhaling vatbaar!”