Een project vol trots aan de Loolaan in Apeldoorn

ApeldoornTer Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn leverde in november 2021 Signatuur de Dame op. Signatuur De Dame is een appartementencomplex met veertien luxe appartementen en één penthouse. De Dame is de derde en laatste in een reeks prachtige gebouwen aan de Loolaan in Apeldoorn.

Terug in de tijd

Nog ver voordat er bouwplannen voor deze locatie in Apeldoorn waren, stond er de Auto Technische Vakschool. Een uniek begrip in Apeldoorn. De school werd in 1959 gebouwd en heeft er tot 2008 gestaan. Vervolgens heeft Ter Steege de locatie aangekocht. Rond 2009 werd het oude schoolgebouw gesloopt en is er ruimte gemaakt voor het nieuwbouwproject. Dit nieuwbouwproject bestond 3 gebouwen met luxe appartementen: De Rokade, De Kroon en De Dame. Helaas begon toen de crisis en kwam de verkoop niet op gang. De vraag naar luxe appartementen was beperkt. Maar er was wel vraag naar grondgebonden woningen. Daarom startte Ter Steege in 2014 de bouw van 20 woningen aan de Piet Joubertstraat. In 2016 startte de bouw van De Rokade met 39 huurappartementen. Toen in 2018 de markt weer aantrok startte de verkoop van het appartementencomplex De Kroon en daarna De Dame.

Signatuur de Loolaan

Voor dit project aan de Loolaan zijn diverse ontwerpen gemaakt. Deze ontwerpen pasten alleen niet in de stijl van de Loolaan. Totdat architect Friso Woudstra aan de slag ging. Friso voelde de stijl en de huidige architectuur van de Loolaan goed aan. Dit resulteerde in een ontwerp dat naadloos aansluit op de prachtige Loolaan in Apeldoorn. Vanaf dat moment begon het project te leven. Het ontwerp bestaat uit drie gebouwen: De Rokade, De Kroon en De Dame.

  • De Rokade is verkocht aan Bouwinvest. Dit appartementencomplex bestaat uit 39 huurappartementen. De bouw startte in april 2016 en de oplevering van De Rokade vond plaats in de zomer van 2017.
  • De appartementen van De Kroon zijn verkocht aan particuliere kopers. De Kroon bestaat uit twaalf appartementen en één penthouse. De bouw startte in 2019. De oplevering van De Kroon vond plaats in 2020.
  • Ook de appartementen van De Dame zijn verkocht aan particuliere kopers. De Dame is bijna identiek aan De Kroon. Alleen is De Dame gespiegeld en heeft één extra verdieping. De bouw van De Dame startte in 2020 en is in 2021 opgeleverd.

Trots

Met de oplevering van het derde gebouw de Dame is het project De Signatuur aan de Loolaan voltooid. Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn is trots dat zij een waardevolle bijdrage heeft mogen leveren aan dit fraaie gedeelte van Apeldoorn. De gebouwen passen perfect in de stijl van de koninklijke Loolaan. Als je een medewerker van Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn over dit project spreekt, hoor je alleen maar trots.