Tuin van Woezik: bewoner bepaalt

Toekomstige bewoners van het laatste deel van het Wijchense nieuwbouwwijkje Tuin van Woezik krijgen een meer dan grote vinger in de pap bij de opzet en invulling. Weinig ligt vast, veel is mogelijk.

De laatste fase van de Tuin van Woezik wordt de eerste energie-neutrale buurt in Wijchen. De woningen hebben geen aansluiting op het aardgas-netwerk. De Tuin van Woezik is een ontwikkeling van Ter Steege Vastgoed Tiel en Klomps Bouwbedrijf. Voor de bouw van de woningen in Wijchen wordt een aparte VOF opgericht met daarin Klomps Bouwbedrijf en De Vree en Sliepen. Maar hoe die woningen eruit komen te zien? Dat mogen de bewoners bepalen!

Vanaf maart beginnen Ter Steege en De Vree en Sliepen met het werven van belangstellenden. De belangstellenden gaan een soort bouwcommunity vormen. Zij besluiten hoe het laatste wijkgedeelte eruit komt te zien. Er liggen slechts drie dingen vast: er komen maximaal 28 woningen, waarvan 9 als vrije huur en er kan uit drie architecten worden gekozen.

“Een wat groter of kleiner kavel? Goed bespreekbaar, er is nog geen indeling van het gebied. Een groter of kleiner huis met of zonder garage? Zeg het maar”, geeft Ter Steege-projectleider Kees Remie aan.

Het vaststellen van het bestemmingsplan voor dit gedeelte zit in de laatste fase. Remie hoopt dat er zich in eerste instantie tussen de 50 en 100 serieuze belangstellenden melden, om vanaf de zomer met de beoogde bouwers het plan op detail in te tekenen. Zodat over een jaartje de eerste heipaal de grond in kan.