Verslag Midwintermarathon Apeldoorn 2018

In het weekend van 3 en 4 februari 2018 werd de traditionele Midwintermarathon in Apeldoorn georganiseerd. De Midwintermarathon is het oudste Nederlandse hardloopevenement. Het is een prachtig parcours dat begint en eindigt op de “Koninklijke” Loolaan. De organisatie is geheel in handen van vrijwilligers.

Edwin Pastoor heeft de 10 Engelse mijl gelopen. Een mooie loop van 16 kilometer door de bossen rondom Apeldoorn. Hij heeft een prachtige tijd neergezet: 1 uur en 17 minuten. Klasse gedaan! Een echte toppresatie waar we trots op zijn.

Op de Acht van Apeldoorn kwamen Johnny Gerritsen, Eelco Jan Otten, Ronald Puts, Wijnand van Schijndel en Marion Keizer-Morgenland namens Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn in actie. Een hardloopparcours van 8 kilometer.

Iedereen was in meerdere of in mindere mate voorbereid. De meesten hadden ter voorbereiding getraind en hadden al wat kilometers in de benen. En ze hadden er zin in!

Het was een prachtige dag om te lopen. Voor de toeschouwers was het vanwege de kou helaas iets minder aangenaam. Het startschot klonk om 15.00 uur. Samen met zo’n 6.000 andere hardlopers ging het team op weg. Het was weer een feestje om dit parcours te lopen met diverse muziekbands langs het parcours. De vele aanmoedigingen van de toeschouwers waren hartverwarmend. De sfeer was fantastisch. Bij de finish ontvingen alle deelnemers een welverdiende medaille.

De lopers van het team van Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn hebben een prima prestatie neergezet. Allen zijn gefinisht, de een sneller dan de ander, maar het meedoen is belangrijker dan winnen. In de einduitslag is het team terug te vinden op de 28e plaats. Een keurig resultaat, er deden totaal 54 teams mee. Super gedaan!

Ook super waren de aanmoedigingen van collega’s! Zo leuk dat zij langs de kant stonden om iedereen toe te juichen. Namens alle lopers ontzettend bedankt voor de support!

In 2019 vindt De Midwintermarathon Apeldoorn plaats op 2 en 3 februari met onder andere de Acht van Apeldoorn (acht kilometer), De Kroondomein Het Loo Marathon trail (42 kilometer), de Assel Ronde (25 km) en de mini marathon (10 Engelse mijl). Op naar een nieuwe uitdaging!