TOPS Trainee bij Ter Steege – Rob doet het!

In september 2021 begon Rob aan zijn TOPS Traineeship. Hoe heeft hij afgelopen maanden ervaren? Hoe ziet zijn traject eruit? En wat maakt werken bij Ter Steege leuk?

Hoi Rob, wil je je zelf kort voorstellen?

Ik ben Rob, 22 jaar en woon in Dalen.

Welke opleiding heb je gedaan?

Ik heb de opleiding Bouwkunde op Windesheim gevolgd en in het derde jaar het uitstroomprofiel Bouwmanagement en Bouwtechniek gekozen.

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?

Ik wilde altijd graag wat met techniek doen en bouwkunde leek daar goed bij aan te sluiten. Het uitstroomprofiel Bouwmanagement en Bouwtechniek trok me direct, omdat daar de combinatie tussen techniek en management duidelijk naar voren komt. Daarnaast is dit uitstroomprofiel vrij breed opgezet, waardoor er na de opleiding nog veel mogelijkheden zijn.

Je bent TOPS Trainee bij Ter Steege. Hoe ben je bij Ter Steege terecht gekomen?

Ik kende Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg al en ik wilde na mijn afstuderen graag een traineeship gaan doen. Ik wilde graag een bedrijf waar al veel ervaring was met een traineeship en waar nog ruimte was voor studie. Na een zoektocht kwam ik bij Ter Steege terecht. Ik heb toen gesolliciteerd en werd aangenomen.

Wil je weten of het TOPS Traineeship iets voor jou is? Je kunt vrijblijvend een dag meelopen. Meld je aan via het formulier. 

Aanmelden voor de TOPS Meeloopdag

Je bent begonnen bij Ter Steege Gebiedsontwikkeling. Waarom heb je gekozen voor deze werkmaatschappij?

Tijdens de sollicitatieprocedure heb ik aangegeven dat ik het werk aan de voorkant heel leuk vind. Dus van gebiedsontwikkeling en projectontwikkeling naar werkvoorbereiding. We hebben toen samen gekeken naar een plek waar ik terecht kon. Gebiedsontwikkeling kende ik nog niet, maar bevalt me wel heel goed. Ik vind het leuk om met anderen in contact te zijn en sturing te geven aan een project. We werken een locatie van initiatief tot concept uit. Ik bouw dus echt mee.

Kun je iets meer vertellen over jouw werkzaamheden bij Ter Steege Gebiedsontwikkeling?

Gebiedsontwikkeling is een hele andere tak van sport dan bouwkunde. Ik heb de eerste tijd dus vooral besteed aan het proces leren kennen en te ontdekken welke werkzaamheden er moesten gebeuren. Ik heb met twee tenders meegelopen, een in Rotterdam en een in Alphen aan de Rijn. Dat vond ik echt heel leuk. Je ziet alles in sneltreinvaart gebeuren. Ik hou me op dit moment  onder andere bezig met de verkoop van het ketelhuis in Eibergen en doorloop in Wijchen en Arnhem een participatiebeleid, zo’n participatiebeleid betekent vooral veel overleg met gemeente en omwonenden. En onderdeel van mijn werk is onderzoek doen naar nieuwe locaties die we mogelijk kunnen verwerven.

Waar hou je je nog meer mee bezig tijdens het TOPS Traineeship?

Tijdens het TOPS Traineeship staat je persoonlijke en professionele ontwikkeling voorop. Daarom maak je in je eerste maanden een persoonlijk ontwikkelplan. Daarin omschrijf je waar je sterke punten en ontwikkelpunten liggen en hoe je daaraan wilt werken. Ik ben bij een coach geweest om met mijn sterke en ontwikkelpunten aan de slag te gaan. Daarnaast start ik in februari met de opleiding Inleiding Vastgoedkunde in Amsterdam.

De vacature voor TOPS Trainee staat op dit moment open! Wat voor jou? Bekijk de vacature en solliciteer. 

Naar de vacature

Hoe is het om met je persoonlijke ontwikkeling aan de slag te gaan?

Ik denk dat het een hele mooie aanvulling is op het traject. In het traject focus ik me aan de ene kant op het ontdekken van wat ik precies wil doen en aan de andere kant op het ontwikkelen van mezelf. Dat kan deels door de studie die ik ga doen, maar op persoonlijk vlak valt er ook veel te halen. Ik ben me bewust aan het ontwikkelen en denk zo meer uit mezelf te kunnen halen.

Hoe ziet het vervolg van jouw traject er uit?

Ik werk tot en met april nog bij Gebiedsontwikkeling. Voor de periode vanaf april zijn we nog aan het kijken wat ik precies ga doen, maar ik ga dan wel aan de slag bij een andere werkmaatschappij – bijvoorbeeld naar Apeldoorn of Hardenberg.

Wat maakt het werken bij Ter Steege leuk voor jou?

Mijn werk tot nu toe is afwisselend. Ik werk aan verschillende projecten en wissel af tussen kantoor en op locatie. Ik zie veel en leer mensen kennen. En daarnaast zijn de collega’s gezellig. Er is altijd tijd om een praatje te maken of om een vraag te stellen. Dat maakt dat ik met plezier aan mijn werk ga.