TOPS trainee bij ter steege – Chris doet het!

Hoe is het om TOPS Trainee bij Ter Steege te zijn? Chris vertelt je er graag meer over. Wat ervaart hij als de voordelen, waarom koos hij voor een traineeship bij Ter Steege en wat staat er de komende tijd voor hem op de planning?  

Hoi Chris, wil je jezelf kort voorstellen?  

Ik ben Chris en ik woon in Albergen. Sinds september 2021 ben ik TOPS Trainee bij Ter Steege. In het weekend vind je me onder andere op het voetbalveld, waar ik leider ben van een van de elftallen.  

Je bent in 2021 afgestudeerd. Welke opleiding heb je gedaan?  

Ik heb de opleiding Vastgoed en Makelaardij gestudeerd aan Saxion in Enschede.  

Waarom heb je voor die opleiding gekozen?  

Ik zocht naar opleidingen met een economische inslag. Zo kwam ik bij de opleiding Vastgoed en Makelaardij terecht. Tijdens mijn opleiding kwam ik erachter dat ik de bouwwereld heel interessant vind. Daarom heb ik daar ook mijn focus op gelegd tijdens de stages. Hier raakte ik geïnteresseerd in de projectontwikkeling. Ook de technische kant van de bouw sprak mij erg aan. Na mijn studie zocht ik daarom naar een functie waar ruimte was om verschillende aspecten te onderzoeken en te leren kennen.  

Hoe ben je bij Ter Steege terecht gekomen?  

Ik kende Ter Steege via de Masterclasses die elk jaar gegeven worden op Saxion. Na mijn afstuderen ging ik op zoek naar een traineeship, omdat ik graag de verschillende aspecten van de bouwwereld wilde leren kennen. Wat mij aansprak in de vacature voor TOPS Trainee bij Ter Steege was de variatie. Als trainee ga je aan de slag op drie verschillende afdelingen én op drie verschillende locaties. Dat geeft mij de kans om overal in de keuken te kijken, te ervaren wat het beste bij mij past en een weloverwegen keuze te maken in welke functie ik uiteindelijk wil gaan doen.   

Wil je weten of het TOPS Traineeship iets voor jou is? Je kunt vrijblijvend een dag meelopen. Meld je aan via het formulier. 

Aanmelden voor de TOPS Meeloopdag

Kun je wat meer vertellen over jouw traineeship 

In september ben ik gestart bij Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg op de afdeling vastgoedontwikkeling. Ik werk hier mee op de afdeling en ben ondertussen bezig met mijn ontwikkeling: op persoonlijk en professioneel vlak. Ik blijf hier tot mei 2022 en dan ga ik door naar de volgende module in Rijssen. Wat ik daar precies ga doen, is nog niet bekend, maar dat wordt wel anders dan wat ik nu doe. Na 8 maanden bij Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen maak ik de laatste wissel. 

Hoe ziet jouw dag eruit?  

Ik werk onder andere mee aan twee projecten: Gramsbergen en Marshoogte. Ik ben betrokken vanaf het moment dat de architect aan de slag gaat met de tekeningen, tot het project in verkoop gaat. Onderdeel van mijn werk is het contact met collega’s en de verschillende partijen die nodig zijn bij het ontwikkelen van een project. Verder houd ik mij bezig met  het maken van de verkoopstukken en het up to date houden van geïnteresseerden en kopers. Daarnaast voer ik ook een aantal verkoopgesprekken, zodat ik daar ook meer kennis en ervaring mee op doe.  

Je noemde het net al kort: persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk onderdeel van het TOPS Traineeship. Hoe is dat voor jou?  

Vakkennis is belangrijk, maar je persoonlijke ontwikkeling zeker ook. Voor mij is het een stuk bewustwording. Waar kan ik beter in worden en aan werken? De omslag van student naar fulltime werken is best groot vind ik. Ik vond het heel prettig dat ik naar een coach kon, die me handvatten aanreikte over hoe ik om kan gaan met de dingen waar ik tegenaan loop.  

De vacature voor TOPS Trainee staat op dit moment open! Wat voor jou? Bekijk de vacature en solliciteer. 

Naar de vacature

Hoe ziet het vervolg van jouw traject eruit?  

Na deze module wil ik meer leren over de technische kant van de bouw, dus bijvoorbeeld uitvoering of werkvoorbereiding. Aan het eind van mijn traineenship wil ik zoveel mogelijk facetten van de bouw hebben ervaren. Zo hoop ik te achterhalen wat uiteindelijk het beste bij mij past. Ik vind het ook interessant om te zien hoe ze bij de andere bedrijven werken en alle andere Ter Steege collega’s te leren kennen. Daarnaast ga ik op zoek naar een studie om mijn vakkennis te vergroten en blijf ik natuurlijk werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling.  

Wat maakt werken bij Ter Steege leuk voor jou?  

De variatie in het werk en de collega’s. Op kantoor in Hardenberg ken ik iedereen en ik kan goed opschieten met mijn collega’s. Ter Steege is een nuchter, toegankelijk en betrokken bedrijf. Die sfeer past goed bij mij!